Mojito Recept

Mojito Recept

Mojito Recept

Neem een longdrinkglas.
Voeg muntblaadjes naar smaak toe.
Voeg nu 3 cl limoensap toe en 2 theelepels rietsuiker.
Neem een muddler en stamp de blaadjes aan zodat de aroma’s vrijkomen.
Roer het geheel zodat de suiker oplost.
Voeg nu 4 cl witte rum toe.
Voeg ijsblokjes toe.
Vul het glas verder aan met bruiswater.
Garneer het glas met een extra schijfje limoen en voeg een rietje toe.

De Mojito is een cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt met veel ijs. Deze vindt, net als de meeste op rum gebaseerde cocktails, zijn oorsprong op Cuba. Mogelijk is het daar op de suikerplantages ontstaan. De Mojito was van origine bedoeld als medicijn. Tegenwoordig is de Mojito in het uitgaansleven vooral populair om zijn verfrissende smaak.

Over de herkomst van de naam bestaan verschillende theorieën. Mogelijk is de naam afgeleid van de mojosaus waar soms citroen door gemengd wordt. Ook kan de naam afgeleid zijn van het Spaanse woord mojado dat nat betekent.

Hoe maak je eigenlijk een Mojito? Bekijk het in onderstaand filmpje








Geef een reactie

OpenWeatherMap requires API Key to work. Get API Key