Ibiza, land van liefde – Mireille van Hout

Ibiza, land van liefde – Zo heet de nieuwe roman van de uit Zeeland afkomstige schrijfster Mireille van Hout (46). Afgelopen vrijdag werd haar boek gepresenteerd in haar woonplaats Amsterdam en op 20 februari komt ze het bij boekhandel Bert van der Heijden in Uden signeren.

Van Hout debuteerde in 2008 met Voorbij Mels, dat verhaalde over de generatie vrouwen van nu, die alles kunnen doen wat ze willen. Werken, reizen, zoveel keuzes en luxeproblemen. Vier jaar later, in 2012, verscheen Familiestuk. Dat verhaal speelt zich af in de omgeving van Vliegbasis Volkel in de jaren 40.

Hippieleven
Haar nieuwste pennenvrucht gaat over het hippieleven in de jaren zestig op Ibiza. Jaren later proberen kinderen die in die tijd op het eiland zijn geboren erachter te komen wat er zich heeft gespeeld.

Uitgeverij
De auteur heeft dit boek, in tegenstelling tot de eerdere werken, uitgebracht bij uitgeverij Ambo-Anthos, die ook literaire thrillers publiceert van Saskia Noort en Esther Verhoef. Daar werkt ze samen met Wanda Gloude, die eveneens in Zeeland opgroeide.

Bron: http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/landerd/mireille-van-hout-uit-zeeland-schrijft-roman-over-hippieleven-op-ibiza-1.5659476