Walvissen snelweg Balearen: Plannen goedgekeurd

Walvissen snelweg Balearen – Plannen om een “Walvissen-snelweg” in de westelijke Middellandse Zee voor walvissen en andere zeezoogdieren die bedreigd worden door olie-exploratie projecten, worden gesteund door de Spaanse overheid.

Het Ministerie van Milieu in Madrid zal het project voorstellen op de volgende top van de mediterrane landen. Onder de voorstellen zit ook de zogenaamde “Highway”, een veilige zone die zou lopen tussen de Balearen en de Catalaanse kust.

Walvissen snelweg

De aankondiging van de Walvissen-snelweg is een overwinning voor het milieu activisten die lang hebben betoogd dat oliemaatschappijen een bedreiging vormen voor de natuurlijke omgeving van de zee. Carlos Bravo, die werkt voor de Alianza Mar Blava, een alliantie van milieugroepen en de Balearen regionale regering, zei tegen de krant La Vanguardia dat alle boor- en akoestische onderzoeken in het gebied zou worden verboden.

Bron: http://www.independent.co.uk/environment/nature/mediterranean-highway-planned-to-protect-marine-life-from-oil-exploration-a6798166.html

OpenWeatherMap requires API Key to work. Get API Key