Fiësta Medieval Eivissa: oude tijden herleven

Fiësta Medieval Eivissa: oude tijden herleven – In het artikel ‘In mei naar Ibiza’ vertelden we over het festival wat gevierd wordt in mei en ‘Fiësta Medieval’ heet. Dit betekent Middeleeuws Festival.
Ieder jaar trekt het 100.000 mensen naar Eivissa toe, dus zeker niet onzinnig om wat meer informatie hierover te verstrekken.  Lees lekker verder als je benieuwd bent naar dit festival en of het voor jou de moeite waard is dit te bezoeken.

Fiësta Medieval Eivissa

Feitjes:
– Het festival wordt ieder jaar in de maand mei gehouden
– 100.000 mensen komen op dit spektakel af
– Groot openluchttheater
– Gratis festival
– Voor jong & oud
– Bijna alle musea en kunstgalerieën zijn gratis toegankelijk tijdens Fiësta Medieval

Al enthousiast geworden?

Eivissa Medi 4

Fiësta Medieval is van oorsprong ontstaan in 1999 – nog niet zo heel lang dus – toen Dalt Vila aan het UNESCO Werelderfgoedlijst werd toegevoegd. Reden voor een feestje dus!
Tijdens het festival kom je veel te weten over de geschiedenis van het eiland en gaan we terug de Middeleeuwen in.

De sfeer tijdens Fiësta Medieval is fantastisch, want het spektakel lijkt zo uit een prentenboek te komen.
Geheel in stijl is de stad omgetoverd tot een Middeleeuwse set. Ibiza zou Ibiza niet zijn als het tot in de puntjes was uitgewerkt en er alles aan wordt gedaan om het zo echt mogelijk te lijken allemaal.
Veel mensen zijn verkleed als tovenaars, prinsessen, ridders, narren etc.

De stad staat vol met marktkramen waar traditionele producten verkocht worden. Ook worden Middeleeuwse ambachten gedemonstreerd. En overál is eten!

Wie wel eens op Ibiza is geweest en naar Eivissa is geweest weet de opgang naar Dalt Vila zeker wel voor de geest te halen, dit is een van de decor stukken voor het openlucht theater tot de kathedraal van Dalt Vila toe. Eigenlijk heel het oude gedeelte. Riddergevechten, toneelstukken en voordrachten spelen zich hier af, heel veel straatacteurs maken er een compleet geheel van.

Als je het festival gaat bezoeken zullen de evenementen wel eens uit een liggen, een mooi voordeel is dat er een gratis pendelbus door de stad rijd en je gemakkelijk overal naartoe kunt.

Eivissa Medi3

Mocht je naar Ibiza gaan eind april/begin mei en je kunt Fiësta Medieval meepakken in je vakantie dan moet je dit zeker doen. Het is erg low budget, dus ook voor de low-budget vakantiegangers leuk in te passen in de vakantie. Bovendien is het hele spektakel geweldig en weer eens wat anders op Ibiza.

Mocht je er al zijn geweest en nog tips hebben die we zeker willen melden aan onze bezoekers, laat dan een reactie achter onder dit bericht!

Het festival wordt gehouden van 4 t/m 7 mei 2017!

LINKS FIËSTA Medieval:
http://www.ibiza.travel/en/articulo.php?fid=2442

 

Geef een reactie