In mei naar Ibiza!

De zomer op Ibiza begint in mei.
De eerste warme stranddagen zijn vaak in mei en ook de openingsfeesten vallen in deze maand.
De regenachtige dagen zijn in mei vaak een stuk schaarser – oké op Ibiza kan je ook in augustus regenachtige weken hebben, denk maar even aan de zomer van 2015 – maar gemiddeld genomen zijn er in mei al een stuk minder neerslagdagen.

De temperatuur in mei is gemiddeld zo rond de 25 graden, wat met wat zon een heerlijk temperatuurtje is en niet te drukkend warm.
Wat is nu het voordeel van in mei naar Ibiza te gaan?
Het eerste voordeel is de prijs, de prijzen zijn over het algemeen wat lager van de accomodaties wat natuurlijk altijd leuk is, vergelijken met het hoogseizoen betaal je maar halve prijzen.
Ook de vluchten naar het eiland zijn iets goedkoper.

Het tweede voordeel: Het is iets rustiger en minder massaal op het eiland, veel toeristen komen in de maanden juli tot augustus en dan kan Ibiza toch erg druk zijn. Wie liever van iets rustiger houd qua toerisme kan beter in de maanden april t/m juni of september t/m oktober naar het eiland gaan.

Het derde voordeel: Openingsparties!
Diverse clubs & beachclubs openen hun summer season met een geweldig openingsfeesten die je niet wilt missen als je toch op het eiland bent.
De closingparty’s zullen eind augustus tot oktober zijn wat ook altijd veel publiek trekt.
Een voorbeeld  is de Opening van Ushuaïa, de line-up is al bekend en de tickets zijn verkrijgbaar via deze link: Tickets Opening Ushuaïa

Ushuaia opening

 

Festival Medival vind ook altijd in mei plaats in Eivissa, data verschilt nog al per jaar, in 2016 zal dit van 5 tot 8 mei worden gevierd.
Fiesta Medieval betekent Middeleeuw Festival en verandert de stad in een Middeleeuwse nederzetting. Het evenement is enorm populair op het eiland. Ieder jaar komen er zo`n 100.000 mensen op af. Je komt tijdens dit spektakel ogen tekort!
Wil je meer info over Fiësta Medieval dan kun je klikken op deze link: Fiësta Medieval

 

eivissa medieval

Geef een reactie

OpenWeatherMap requires API Key to work. Get API Key