Cala d’Hort, een van de mooiste baaien van het eiland

Cala d’Hort – een van de mooiste baaien van het eiland – Ibiza heeft talloze baaitjes, de een nog mooier dan de ander. Aan de zuidoost kust van Ibiza ligt Cala d’Hort. Adembenemend.

Cala betekent in het spaans een baai, vandaar dat je op Ibiza vaak het woordje ‘Cala’ op de bewegwijzering ziet staan.
Als je de weg zoekt, kun je het beste aanhouden richting San Joseph- Cala Vedella
De baai is bijzonder, helder blauw water en een mooi aflopend strand maken deel uit van Cala d’Hort.

Es Vedra
Pal voor de kust ligt het rotseiland Es Vedra, Es Vedra is imponerend en trekt veel bekijks op Ibiza. Cala d’Hort geeft de hele dag een mooi panorma over het eiland en de zee.
De baai is werkelijk schitterend te noemen, met ongeveer 200 meter zand- en kiezelstrand waar je de hele dag op kunt vertoeven.

Cala d'Hort - een van de mooiste baaien van het eiland

Zonsondergang
Bij Cala d’Hort kun je dus heerlijk vertoeven, maar als het even kan blijf dan tot de zon gaat zakken. Cala d’Hort ligt ten westen van Ibiza waar er veel plaatsen bekend staan om het bekijken van de zonsondergang. Cala d’Hort is om die reden een van de mooiste plekjes om de zon onder te zien gaan. Vanaf de parkeerplaats bij de klif is het uitzicht magisch! De hele setting is inspirerend en geeft een hele rustige vibe!

Druk
De baai is met name in de zomermaanden ontzettend druk, een mooie plek blijft niet lang geheim zo ook de schoonheid van deze baai. Veel toeristen/mensen kennen de baai en gaan hier graag naartoe. Het is daarom dat je er vroeg bij moet zijn om je auto te parkeren en een plekje te vinden op het strand. Het is er nooit echt overvol, maar het is wel fijn dat je gewoon comfortabel een dagje hier naartoe kunt.

uitizcht bij Es Boldado

Eten
Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd bij Cala d’Hort, er zijn namelijk 2 visrestaurants Es Boldado en El Carmen.
Bij El Carmen kun je heerlijke visgerechten eten maar ook paella eten op het strand! Wees er wel snel bij en reserveer tijdig want het zit er vaak vol.

Impressie; Filmpje Cala d’Hort

Cala d’Hort op Google Maps:

Enjoy Ibiza! <3

Geef een reactie