KLM start met DJ vluchten naar Ibiza

KLM start met DJ vluchten naar Ibiza – Luchtvaartmaatschappij KLM opent een luchtbrug tussen Amsterdam en party-eiland Ibiza, met een Boeing 737 ! Weliswaar maar 5 vluchten per week, op werkdagen én alleen tussen 04 juli 2016 en 25 augustus 2016.

Normaliter zijn lijndiensten gebaseerd op een zomer- en winterdienstregeling, grofweg de periode van de zomertijd en de periode van de wintertijd. Waarom KLM niet een hele zomerdienstregeling deze vluchten uitvoert laat zich raden.

Speciaal voor DJ’s en de muziekindustrie
Ten eerste opereert KLM alleen in die korte periode tussen Amsterdam en Ibiza om dochter Transavia te ontlasten. De vraag in de zomermaanden naar stoelen is groot en het aanbod maar beperkt naar het Spaanse party-eiland.

Ten tweede doet KLM dit om DJ’s en andere klanten uit de muziekindustrie (managers van platenlabels, etc) extra service te bieden. De grote DJ’s zoals Tiesto en Armin van Buuren hebben vaak een privé-jet, maar er zijn natuurlijk een hoop DJ’s die (nog) niet zo populair zijn. Die zijn nu aangewezen op Transavia en Vueling, maar dat is toch een ander soort publiek dan op de lijndiensten.

Zo kan het zomaar zijn dat een upcoming DJ ineens tussen de vakantiegangers met krijsende baby’s zit. Om deze groep frequent flyers te vriend te houden is KLM dus deze lijndienst gestart. De meeste DJ’s moeten juist in het weekend draaien op Ibiza, vandaar dat er gekozen is om niet op zaterdag en zondag te vliegen.

Nieuws via: Travelersmagazine.nl

Geef een reactie