Protest tegen mega-beeldscherm

Protest tegen mega-beeldscherm – Een outdoor scherm van de Hard Rock Hotel in Playa d’en Bossa zorgt voor veel oproer in Ibiza. HRH noemt het scherm zelf “Het grootste LED-scherm ter wereld”. Volgens de Palladium Hotel Group is het scherm volkomen legaal. Het scherm is zo’n 30 meter kang en 13 meter breed.

Milieuactivisten en politici van de oppositie zijn boos. Het display wordt niet gedekt door de huidige vergunning en in strijd met het concept van het toerisme in de region.
Protest tegen mega-beeldscherm
Op maandag 11/03 Presenteerde de groep MCM en Matutes het reusachtige scherm aan de gevel van Hard Rock Hotel in Ibiza. Het project heeft € 5.000.000 gekost. Het display is in werking vanaf 1 mei en tijdens het seizoen, 24 uur per dag ingeschakeld.

De milieugroep GEN-GOB protesteerden tegen het megaproject. De goedkeuring is gedaan door het bevoegde stadhuis van San José. De licentie geeft slechts recht op één scherm in de grootte van 134 vierkante meter. “Het is duidelijk dat de installatie duidelijk in strijd met de verleende vergunning, met dien verstande dat het project reeds legaal controversieel”, zegt de milieubeweging.

De lokale afdeling van de partij Ciudadanos uitte kritiek op de display. “De afmetingen zijn buiten proportie”

Nieuws (en foto) Bron: http://www.mallorcazeitung.es/gesellschaft/2016/03/13/protest-gegen-mega-bildschirm-ibiza/41867.html

Meer info op de site van HRH Ibiza: http://blog.hrhibiza.com/ibiza-2/the-worlds-biggest-led-curved-screen-for-summer-2016-at-hard-rock-hotel-ibiza/

Geef een reactie