Sportief Ibiza, de leukste activiteiten!

Sportief Ibiza, de leukste activiteiten! – Ibiza, je denkt dan vrijwel meteen aan de stranden, de mooie baaitjes, lekker zwemmen, en relaxen in de zon.. maar hoogstwaarschijnlijk niet aan actieve inspanningen op je vakantie.
Toch gaan Ibiza en sportief zijn goed samen. Mocht je niet weten hoe? Lees het artikel dan en kom erachter hoe jij een sportieve twist aan je vakantie kunt geven!


Duiken
Ibiza en Formentera hebben een prachtig helder zicht onder water. Je kunt er tot wel 40 meter vooruit kijken! Tevens behoort dit gebied tot een van de helderste plekken van de Middellandse Zee.
Het water is er in de zomer erg aangenaam van temperatuur, tot wel 26 graden kan het water verwarmen en dit maakt het water meteen erg geschikt om te duiken.
Zo zie je maar dat buiten verkoeling zoeken in het water je ook zeer zeker op een avontuurlijke manier het heldere water kan ontdekken.

Waar moet je zijn om te duiken? Natuurlijk hebben wij van IbizaXXL voor jou dé adresjes opgezocht waar je de mogelijkheid hebt een duiktripje te organiseren.

Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Ibiza Diving in Santa Eularia, helemaal ten noorden van Ibiza kun je terecht bij Diving Center Sant Miquel in Sant Miquel, maar ook de decompressiekamer van club La Sirena in San Antonio staat voor duikers ter beschikking!

www.ibiza-diving.com – www.divingcenter-sanmiguel.com  zijn enkele websites die je verder kunnen helpen naar je duiktrip!
ibiza diving

Wandelen
Het klinkt afgezaagd maar dat is het beslist niet, want Ibiza en Formentera zijn uitermate geschikt om te wandelen met een mooi uitzicht over de zee.
Overal zijn folders  met routebeschrijvingen beschikbaar, eventueel kun je ook de Ruta de Falco volgen, deze gaat een groot deel langs de kust van Ibiza en hier kun je werkelijk lange afstanden mee wandelen.
Er is een lange route van ongeveer 25 kilometer die van San Antionio naar Santa Agnès loopt. Een andere uitdaging is het beklimmen van Sa Talaia wat het hoogste punt van Ibiza is.

Mocht je echt op zoek zijn naar secret tips op het gebied van wandelen op Ibiza dan kun je de website www.ecoibiza.com raadplegen!

hiking ibiza

Lekker veel waterpret
Ibiza is omgeven door water, soms ontbreekt er wel een zwembad bij een appartement maar geef toe… met al die mooie baaitjes is een zwembad niet echt nodig.
Mocht je toch zin hebben in wateractiviteiten dan kun je altijd een leuk waterpark bezoeken. Ibiza zelf heeft twee waterparken die erg leuk zijn om een dagje te vertoeven.
In Playa d’en Bossa bijvoorbeeld vind je het waterpark Aguamar, deze is geopend van mei tot oktober tussen 10 en 19.00 uur.
Ook kun je in Talamanca naar Aqualandia, deze is van juni tot september dagelijks open van 10 tot 19.00 uur.

aguamar ibiza

Fietsen en biken!
Zoals in het artikel over Formentera al is verteld, kun je op Ibiza en Formentera goed uit de voeten per fiets.
Speciale routes voor mountainbikes zijn op het eiland aangegeven, maar hier kun je het beste voor terecht in het noorden en noordwesten van Ibiza.
Op Formentera is fietsen echt een must, hier vind je meteen bij aankomst veel informatie over het fietsen, maar ook de wandelroutes zijn goed vertegenwoordigd op het zusje van Ibiza.

ibiza-mountainbike

Kajakken en suppen!
Langs de stranden zijn vaak kajaks te huur en waterfietsen, tijdens een stranddagje kun je dus een actieve vlucht nemen in een van de waterfietsen om zo vanaf het water het strand eens te kunnen bekijken. Een nieuwe hype is ook te vinden langs de stranden en dat is het suppen. Daarbij sta je op een windsurfplank met een peddel, het valt nog niet echt mee als je het nog nooit hebt gedaan. Maar eenmaal onder de knie is het een leuke sportieve activiteit!
In Cala Tarida zijn ook zeillessen te nemen. Dus het overwegen waard om op zee Ibiza eens te verkennen!

kayak

Mocht je nog andere sportieve activiteiten weten op Ibiza die we niet genoemd hebben, schroom niet om ons te mailen zodat we deze toe kunnen voegen aan de lijst sportieve activiteiten op Ibiza! Thanks!

Geef een reactie