Vega Ibiza, waar lekker eten als je van vega houd?

Stel, je bent vegetarisch of je houd gewoon niet van het eten van vlees? Dan is er weinig meer te kiezen dan een krop sla en een gekookt ei… zou je denken 🙂
Niets is minder waar, want ook vegetarisch kun je lekker eten op Ibiza. Zelfs als je wel dol bent op vlees vind je dit super lekker!

Speciaal voor de vegetarians onder ons hebben wij een aantal plekjes op een rijtje gezet waar je wellicht lekker vegetarisch kunt eten.

Chopstiqs – Playa d’en Bossa
Hier kun je terecht voor aziatisch ‘fastfood’! Het is zoals de naam al aangeeft een soort Mister Wokkie, je kunt er dus van alles kiezen bij bijvoorbeeld je noodles en ook een heel vegetarische keuze hier in maken met bijvoorbeeld tofu en groente! Alles word voor je neus klaargemaakt door de koks die er werken en je kunt er gezonde keuzes maken.
Er is een ruime keuze in de menukaart en de prijs is ook voordelig, dat is ook weer mooi meegenomen.


chopstiqs ibiza
La Mezcalería Mexiterránea – Eivissa/Ibiza-stad
De plek waar de mexicaanse en mediterraanse keuken elkaar ontmoeten. Een uniek restaurantje op het eiland, omdat het elkaar zo prachtig combineert.
Op het plein bij D’alt Vila is La Mezcaleria te vinden.
Hier kun je ook lekkere vegetarische gerechten eten geheel naar je eigen keuze!
Let op: geopend vanaf 29 april!

mezcaleria

Bambuddha – Ibiza
Wij vinden de Bambuddha verreweg een van de beste restaurants van het eiland. De keuze tussen de fusion gerechten is er genoeg en ook de vegetarische keuken is bij Bambuddha niet onbekend.


Bambuddha Grove - Ibiza
Bambuddha Grove – Ibiza


 

Bio Bites – Eivissa/Ibiza Stad

Aan de haven van Ibiza Stad vind je een restaurantje, met uitzicht over zee, met kleurrijke zitjes en een vintage inrichting.
Hier kun je heerlijk biologisch en vegetarisch eten. Verse sapjes, wraps, broodjes, curry’s.. als vegetariër kun je jezelf hier heerlijk uitleven.


bio bites ibiza

 

Passion Café
Zit al ruim 10 jaar in Ibiza, een heel healthy tentje!
Op de  menukaart staan sapjes, groene healthy smoothies, lekkere salades met superfoods en  verschillende soorten vegetarische  burgers, broodjes en pasta’s.
Ook de zoetigheden zijn goed vertegenwoordigd bij Passion Café, erg leuk is dat ze een uitgebreide kaart hebben zodat je voldoende kunt kiezen wat het  meteen weer lastig maakt omdat alles zo lekker is. Voor vegetariërs is er een kust en keur aan gerechtjes maar ook voor veganisten.
Heb je een allergie, bijvoorbeeld voor gluten, dan kun je hier ook prima terecht!
Passion Café zit in Playa d’en Bossa tegenover Space, in Santa Eularia en Marina Botafoch.

Update: Passion is sinds vorige week (2e week  maart 2016) ook geopend in San Joseph

passion cafe

Leuke updates van onze bezoekers/lezers:

Patchwork – Talamanca
Bovenop het restaurant Sa Punta, in Talamanca, bevind zich het restaurant Patchwork.  Hier kun je heel goed en vegetarisch eten, met in het bijzonder de falafel die er werkelijk om te smullen is!

patchwork

Natural Pau Flexitarian – San Antonio
Hier kun je heerlijk vegetarisch en veganistich eten. Leuk is dat je hier op schommels eet of aan tafels. Een gezellig sfeertje dus en weer eens wat anders dan anders.
Sinds vorig jaar zit Natural Pau Flexitarian in San Antionio en is zeker een aanrader!

Natural Pau

Out of Time Ibiza Restaurante Vegetariano Vegano – Eivissa
Gelegen vlakbij Placa d’el Parque, hier kun je vegetarisch en veganistisch eten

Out of time restaurante

Wild Beets – Santa Gertrudis
The place to be om raw, vegan en vegetarian te kunnen eten. De keuken is hier geheel op gebaseerd dus je komt hier als vegetariër of veganist absoluut niets tekort!
Hier vind je gerechten als rode biet tortellini, chili con tempeh, en de lekkerste en beste sapjes die je op Ibiza kunt vinden!

Wild Beets

Hebben jullie suggesties die we aan de lijst kunnen toevoegen dan horen we het graag in een comment!

Geef een reactie