Bar Anita, het eerste hippie-barretje op het eiland!

Bar Anita, het eerste hippie-barretje op het eiland! – Ergens in het noorden van Ibiza ligt San Carlos en daar is Bar Anita te vinden.
Bar Anita is een bar en restaurantje in één, het is op Ibiza een heel bekende plek, want in de jaren 60 was dit de plek waar schrijvers, kunstenaars, artiesten en hippievolk bij een kwamen. Ze kwamen hier om post op te halen, die het thuisfront naar het barretje had gestuurd of om wat te drinken en samen te zijn. En dat is eigenlijk tot vandaag de dag niet veel veranderd.

Het is namelijk nog altijd de plek waar de postbusjes uit het dorp te vinden zijn, wel een hele muur vol 🙂
Dit komt omdat de adressen er vaak of helemaal niet zijn, of geen straatnamen/huisnummers en je dus je post op een vaste plek in het dorp waar je misschien wel rondom woont kan laten bezorgen.

De postbusjes van Bar Anita
De postbusjes van Bar Anita

Buiten is er een terras te vinden, waar je lekker beschut kan vertoeven. Ook hebben ze er nog een traditionele broodoven en als je een tafeltje bij de ingang hebt is er veel te zien van het dagelijks Ibiza leven wat er aan je voorbij trekt.
Het eten is er erg lekker en voor een mooie prijs, wat ook niet heel onbelangrijk is, van geroosterde kip tot heerlijke tapas het is er allemaal erg smaakvol en goed te eten.
De sfeer en de bediening is er prima, ze zijn erg vriendelijk bij Bar Anita.

Het terras buiten
Het terras buiten

Binnen siert een ouderwetse bar het interieur en is er een pooltafel te vinden, of je kunt er TV kijken want er staat ook een televisie.
Ook is er een ruimte die verhuurd word, vaak voor exposities van kunstenaar die hun werken er kunnen tonen. Bar Anita is een plek voor artistiekelingen, vroeger waren de muren zelfs voorzien van kunst die de kunstenaars zelf erop tekenden of verfden.
Als je eenmaal je bon afrekent, neem dan ook een flesje Hierbas van Bar Anita mee.. de beste uit de regio!

Bar Anita

De hierbas van Bar Anita
De hierbas van Bar Anita

Bar Anita op Google maps:

Geef een reactie