Nederlandse reiswereld woedend over ecotaks

Ecotaks Balearen – Nederlandse reiswereld woedend over ecotaks – De Nederlandse reiswereld reageert woedend op/ de ’ecotaks’ die de Spaanse Balearen vanaf 1 juli plotseling gaan invoeren.
Gezinnen op vakantie naar Mallorca en Ibiza moeten daardoor onverwacht gemiddeld meer dan honderd euro extra afrekenen in hun hotel. Dat bedrag zit niet in de betaalde reissom. Reisbureaus moeten de geboekte toeristen nu informeren.

Toeristenbelasting Balearen

Een zeer slechte zaak. De consument wordt als melkkoe misbruikt, nu het toerisme naar Spanje groeit. Daar protesteren we fel tegen, ook in Europees verband, maar helaas zijn de Balearen daar doof voor. Dat gaat zich zeker tegen hen keren. Dat heeft elke toeristenbelasting uitgewezen”, aldus voorzitter Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR.

Via: Telegraaf.nl

Geef een reactie