Stel je voor je bent één dag en één nacht op Ibiza…

één dag en één nacht op Ibiza – Stel je bent een dag op Ibiza, op zondag, en je wil Ibiza beleven. Eigenlijk zoveel mogelijk mooie en leuke dingen meemaken, wat als een souvernir mee naar huis gaat.
Natuurlijk bezoek je dan het strand, proef je van het eiland en het nachtleven en wij nemen je in dit artikel maar wat graag mee op zo’n dagje!

Mocht je maar enkele dagen op Ibiza zijn dan is dit artikeltje zeker een aanrader om je vakantieplannen op aan te passen, huur wel altijd een auto want wil je Ibiza hotspots zien en het eiland snel verkennen dan rijd je in 1 uur van zuid naar noord.

Ibiza telt meer dan 50 stranden, dus het is niet zo moeilijk om er eentje te vinden. Wel is het iets moeilijker om een leuk strand te vinden. Elke zondag bijvoorbeeld word Playa de Benirras omgetoverd tot een Ibiziaans hippie walhalla, zoals je dat nog maar op weinig andere plekken op Ibiza zal tegenkomen. Een heerlijk tafereel met lekkere sangria of een koud biertje op een kleedje met op de achtergrond trommelende hippies. Natuurlijk gaan mensen er helemaal los en uit hun dak…. heerlijk toch op IBIZA!
Het gevoel van vrijheid is hier echt aanwezig, doe lekker mee en geniet. Overdag kun je hier trouwens prima zonnen op bedjes, wel bestaat het strand uit steentjes dus als je het water in gaat en je wilt er met je poezelige voetjes in dan zijn waterschoenen wel een aanrader. Het water loopt ook meteen wat dieper af, dus niet echt kindproof.

’s Avonds duik je Eivissa in, Ibiza-stad, met haar talloze kroegjes en terrassen en waar je de kaarten van de tientallen grote feesten in de voorverkoop gaan.
De feesten zijn er geweldig en groots, de nachtclubs zijn er groot, de DJ’s zijn vaak wereldberoemd en de hele vibe is meer dan fenomenaal te noemen.

Op Ibiza zijn heel veel kleinere clubs en intiemere feestjes, KM5 bijvoorbeeld ligt op 5 km buiten Ibiza-stad waar je lekker kunt eten of kunt dansen.
Want ook kom je niet om te eten dan kun je alsnog een lekker drankje nuttigen, als een soort mini club vormt KM5 bijvoorbeeld de tegenhanger van de grotere massalere clubs.
Wil je daarna nog gaan afteren dan kun je naar de DC-10, want bij de DC-10 gaat het los als de andere clubs zijn gesloten.

En hou je hier allemaal niet van dan kun je natuurlijk op tijd naar bed en de volgende dag naar een hippiemarkt. Want hippiemarkten heeft Ibiza maar genoeg.
Las Dalias bijvoorbeeld, een hele leuke hippiemarkt die je beslist een keer gezien moet hebben als je toch op Ibiza bent.

Overdag kun je nog heerlijke paella eten wat je doet bij Yemanja, naast Blue Marlin. En dan is je Ibiza dag alweer ten einde.
Maar zo heb je toch wat hotspots mogen proeven & beleven!

yemanja Ibiza

 

 

Geef een reactie