Things to do: 5 dagen op Ibiza

Things to do: 5 dagen op Ibiza – Laatst beschreven we wat je in 1 nacht en 1 dag op Ibiza kon doen. Nu weten we inmiddels dat veel van jullie een reisduur hebben langer dan één dag en één nacht 🙂 maar wel vaker 5 dagen.
Om tips te geven hoe je dan je vakantie optimaal kunt benutten en een goede planning kan maken om toch zoveel mogelijk uit jouw trip naar Ibiza te halen hebben we speciaal voor jou uitgezocht wat de beste mogelijkheden zijn.
Natuurlijk hopen we op leuke reacties als je ook 5 dagen bent geweest en hoe je dit hebt gepland en wat je precies hebt gedaan. Maar eerst geven we zelf even wat suggesties.
Haal je inspiratie er uit en alvast een hele fijne vakantie !

5 dagen Ibiza – Schilderachtige plaatjes, mooie dorpjes, verlaten strandjes. Ibiza is meer dan het party-eiland. Persoonlijk vinden we het zonde als je enkel voor het feesten op Ibiza zou zijn en niet een beetje van al het andere moois zou meepakken, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

ibiza scooter

Vervoer op het eiland
We zien dat veel van jullie op zoek zijn naar autoverhuur, maar we kunnen ons zo voorstellen dat in die paar dagen dat je dan op Ibiza bent hier zo je twijfels bij hebt over hoelang en hoevaak je de auto dan gaat gebruiken. Handiger is dan om een scooter te huren en zo Ibiza te verkennen. Scooters zijn vaak op elke straathoek te huur voor bijvoorbeeld een dagje en zo kun je je op Ibiza toch prima voortbewegen. Het is er veilig om scooters te gebruiken, mits je een beetje scooter kunt rijden!
Er zijn geen snelwegen op Ibiza, dus je kunt heel makkelijk van a naar b. Afgezien van het feit dat je van zuid naar noord een uurtje met de auto doet is dat met scooter dus ook goed te doen. Ga wel letterlijk naar de straathoek om een scootertje te huren omdat dit vaak goedkoper is dan via je reisorganisatie.
Je kunt dus een prima dagje Ibiza verkennen op de scooter.
Ga naar het Noorden, breng een bezoekje aan bar Anita, ga naar San Miquel en bezoek de grotten en geniet van het uitzicht, of rijd op zondag naar Benirras  en rijd dwars door Ibiza heen. Het landschap/de natuur is mooi en geeft je echt meer gevoel om Ibiza mee te maken deze vijf dagen.

Hippiemarkt
Op de scooter zou je eventueel een van de Hippiemarkten kunnen bezoeken.

Feesten
Pak zeker een van de grotere feesten mee. Hiervoor kun je thuis al het een en ander uitzoeken. Op IbizaXXL vermelden we ook alle feesten, ga af op je  muzieksmaak of als je echt naar een specifieke club wilt: zoek er eentje uit die in je programma past. Nu kunnen we zo voorstellen dat je de dag erna niet heel veel zin hebt nog veel te ondernemen dus plan een rustdagje. Ibiza is zeker fijn om uit te rusten. Je kan op zo’n dag ook besluiten om later in de middag met een scooter naar een baaitje in de buurt te rijden en hier lekker te chillen tot zonsondergang.

ushuaia

Lekker uit eten in Ibiza Stad
Eivissa-Ibiza stad heeft te kust en te keur aan eetgelegenheden. Breng dus beslist een avondje een bezoekje aan de hoofdstad.
Ibiza-Stad is relatief rustig en makkelijk te bereiken per taxi bijvoorbeeld. De haven, Marina Botafoch is erg mooi met alle jachten en schepen die er aangemeerd liggen.
Vaak is het een hele bezienswaardigheid als ze allemaal op een rijtje liggen. De een nog luxer dan de ander, maar allemaal even indrukwekkend.
In Ibiza Stad heb je vele eetgelegenheden, je kunt door de straatjes slenteren en dan besluiten een leeg tafeltje te vinden en lekker te gaan eten.
Maar je kunt thuis soms ook al reserveren, de bekendere eetgelegenheden zitten vaak al snel vol. Denk aan La Bodega, een fantastisch tapastentje.
Maar ook Café Tomate op het plein onder de loopbrug naar Dalt Vila is een erg leuke en smaakvolle eetgelegenheid.. Je kunt hier vanalles krijgen en je zit in een heel sfeervolle setting te eten.  Ook kun je er cocktails drinken, gewoon tegen normale prijzen overigens. Net zooals in Nederland.

5 dagen Ibiza

D’Alt Vila
Bezoek D’Alt Vila eens in die vijf dagen dat je er bent, waarom zou je naar Formentera gaan (met een overtocht en vaak een stuk meer inspanning) als je aan land nog zoveel moois hebt wat je niet gezien hebt.
Lees alles over D’Alt Vila hier of hier  je krijgt er zeker geen spijt van en het is een stuk rustgevender.

Het is dus mogelijk om in 5 dagen tijd:
– een feestje mee te pakken (wel even van te voren plannen)
– Ibiza te verkennen op de scooter
– Een hippiemarkt te bezoeken
– Een dagje aan een mooie baai te vertoeven
– Ibiza-Stad verkennen en lekker uit eten en drinken
– D’Alt Vila bezoeken in Eivissa
– Vlakbij je accomodatie een stranddagje te plannen omdat vakantie ook rust betekent en je zo lekker ontspannen naar huis kunt!

Geef een reactie