Zomermaanden: geen auto’s op Ibiza?

Tijdens de zomermaanden geen auto’s op Ibiza? – De Balearen mogen zich binnenkort opnieuw aan een grote massa toeristen verwachten. En dat veroorzaakt overal veel drukte en problemen, voornamelijk in het verkeer. Daarom overwegen enkele eilanden een ban op auto’s om problemen te voorkomen.
De eilandengroep maakt zich klaar voor de komst van een recordaantal bezoekers de komende zomermaanden. Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera hebben samen 1,1 miljoen inwoners en er zouden zich deze zomer maar liefst 13,5 miljoen toeristen verplaatsen naar deze vakantieoorden.
Hoewel er op foto’s van de eilanden meestal idyllische stranden te zien zijn, is er daar ook sprake van verkeer en verkeersproblemen. Ellenlange files ten gevolge van te veel volk, zijn er geen uitzondering. Tijdens het hoogseizoen zouden er ongeveer 20.000 auto’s rondrijden op Formentera, wat overeenkomt met 19 kilometer. Om die files te vermijden, lijkt het de autoriteiten van de Balearen een goed idee om toeristen te verbieden om met de auto te komen.

Cruiseschepen
Niet alleen de files zijn een probleem, maar ook zijn de toeristen een probleem voor de bevoorrading van verschillende voedselbronnen. Volgens lokale autoriteiten zitten de eilanden aan de grenzen van hun capaciteiten. Het kan zelfs zijn dat ze zonder water komen te zitten.

Cruiseschepen zouden daar een groot aandeel in hebben. Er worden ongeveer 500 schepen verwacht met 1,5 miljoen toeristen. ‘We moedigen de schepen aan om ergens anders aan te meren’, stelt Biel Barceló, ondervoorzitter van het ministerie van Toerisme.

Ook beweert hij dat de regio niet nog meer toeristen nodig heeft om een goede economie te hebben. ‘In de jaren 1980 hadden de Balearen ongeveer 6 miljoen bezoekers per jaar en toen was het de regio waar de inkomens per hoofd het hoogst lagen in Spanje. Nu, met 13 miljoen bezoekers, is de eilandengroep gezakt naar de zevende plaats.’

Uiteraard is het voor toeristen nog wel toegestaan om op Ibiza een auto te huren. Wil je nu alvast je auto reserveren tegen de goedkoopste prijs? Reserveer hier online je auto op Ibiza

Via: Standaard.beGeef een reactie