Een adembenemend uitzicht: Cala Na Xamena

Cala Na Xamena – Als je een auto huurt kun je natuurlijk met een kaart of TomTom diverse bekende bezienswaardigheden van het eiland af. Mocht je de luxe hebben dan kun je ook de auto pakken en op ontdekking gaan naar bijzondere mooie plekjes die Ibiza rijk is.
En eigenlijk is er niets leuker dan dat, heerlijk verdwalen om vervolgens prachtige dingen tegen te komen die je dag meer dan waardevol hebben gemaakt.
Cala Na Xamena
Zo ook wij, zonder enig idee besloten we richting San Antonio te rijden en de noordwest kant van het eiland te ontdekken.
Soms slinger de slang door het landschap, bergen, heuvels en stukjes onverharde weg was er ondertussen genoeg te zien.
Ibiza word richting het noorden opvallen groener, ook zie je onderweg veel met rode aarde gekleurde akkertjes. Het platteland van Ibiza.
Het heeft iets rustgevends, op je gemak rijd je door het landschap wat op het eerste gezicht vrij is van toerisme. Hier en daar kom je onderweg wat wandelaars/hikers tegen, wat niet zo gek is want het landschap is heerlijk rustig, mooi groen en met het zonnetje aan de hemel kan je dag niet meer stuk.
Op weg naar… geen idee. Laat Ibiza maar op je afkomen, dat is toch wel het leukste.

Richting San Miguel keerden we terug en namen we de afslag naar Cala Na Xamena, tuurlijk kenden we Hacienda Na Xamena wel maar verder…
We reden echt door een prachtig groen landschap de berg op, nee een strand lag toch echt lager en niet hoger, dus benieuwd wat we onderweg tegen zouden komen.
Hier en daar een huisje onderweg tot we in een heel mooi weggetje kwamen met prachtige huizen en aan onze linkerkant de Spa van Hacienda Na Xamena tegenkwamen.
We besloten nog wat hoger te gaan, op zanderige en onverharde wegen vervolgden we onze weg.
Cala Na Xamena
Nog altijd geen idee.. maar puur uit nieuwsgierigheid en voor zo ver we nog fatsoenlijk konden rijden gingen we als maar hoger de berg op.
Als je auto het niet toe laat dan is het beslist geen aanrader trouwens om verder te gaan op het hoogste punt (de weg is nog al onverhard, hobbeldebobbel en niet geschikt voor alle voertuigen), maar hier kun je wel uitstappen om van het uitzicht te genieten voor je de weg weer terug gaat naar beneden.
De weg er naartoe is vrij verlaten al wonen er wel mensen in kleine huisjes hier en daar op de berg.
Bij het uitstappen zagen we echt een prachtig stil en kalm uitzicht. Het enige wat je hoort als je je auto parkeert zijn de krekeltjes en de zee.
Adembenemend was het uitzicht: Ibiza op haar mooist!
Als je goed kijkt zie je vanaf de hoge cliff Cala Benirras, prachtig om de baai eens vanaf een ander punt te bekijken.

Cala Na Xamena

Geef een reactie