Omstreden toeristentaks in gegaan

Omstreden toeristentaks in gegaan – De omstreden toeristenbelasting voor bezoekers van Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera is vandaag in gegaan. Alle toeristen moeten voortaan tot twee euro per persoon per nacht betalen. Bovenop dit bedrag komt ook nog eens tien procent BTW.

Afhankelijk van de overnachtingsplaats wordt per persoon en nacht tussen de 0,50 en 2,00 euro aangerekend. In het laagseizoen wordt het bedrag gehalveerd. Ook passagiers van cruiseschepen moeten het bedrag ophoesten. Kinderen en jongeren onder de 17 jaar vallen niet onder de nieuwe regel.

De invoering van de nieuwe belasting was in de lente door het parlement van de Balearen in Palma de Mallorca goedgekeurd.
De federatie van hoteluitbaters op Mallorca (FEHM) zijn tegen de maatregelen omdat die de concurrentiekracht van de Balearen schade zou toebrengen.
Eerder hadden hoteliers al veel kritiek op de plannen voor de extra belasting. In theorie moeten ook vakantiegangers die een privéwoning huren de toeristentaks betalen. De meeste van die woningen zijn echter niet als vakantieverblijf aangegeven.

Omstreden toeristentaks ingegaan1

Bron: Nieuwsblad.be