Politie valt binnen bij Amnesia
Politie valt binnen bij Amnesia – De Spaanse Guardia Civil is vanochtend vroeg binnengevallen in de megadiscotheek Amnesia op Ibiza. De politiedienst zette zelfs een helikopter in, die rond 7 uur ’s ochtends op het parkeerterrein landde.

Volgens de plaatselijke krant Diario de Ibiza namen zo’n 20 agenten, enkele drugshonden en enkele ambtenaren van de belastingsdienst aan de interventie deel. Eigenaar Martin Ferrer, diens zoon en twee anderen werden in de boeien geslagen.

De speurders vielen ook binnen in verschillende privé-woningen in Ibiza-stad, Barcelona en Palma. Het gaat volgens de Diario de Ibiza om een onderzoek naar witwassen. De onderzoeksrechter heeft een voorlopige informatiestop afgekondigd. Of de club wordt verzegeld, is niet duidelijk. Via de social media wordt gewoon reclame gemaakt voor een aanstaand event deze avond, zie onder.

Toen de politie-inval begon, waren de laatste clubbers al huiswaarts. Amnesia organiseert elke maandag de clubnacht Cocoon, waar de Duitse top-dj Sven Väth draait. De discotheek is in de zomermaanden elke nacht geopend. De Willebroekse dj-broers Dimitri Vegas & Like Mike hebben er op zondag hun wekelijkse afspraak.

De Amnesia is samen met de Privilege de grootste dancing van het Spaanse party-eiland. De discotheek opende in 1976 de deuren en heeft een capaciteit van meer dan 5.000 bezoekers.

bron: HLN.be / Diario de Ibiza