Natuurbrand Espalmador legt 1 hectare in de as

Natuurbrand Espalmador legt 1 hectare in de as – Op het eiland Espalmador heeft vannacht een natuurbrand gewoed. hier door ging in totaal ongeveer 1 hectare natuurgebied in vlammen op. De oorsprong van de brand is waarschijnlijk een flare, gegooid vanaf een boot die voor anker lag in de buurt van het eilandje. De Guardia Civil heeft vervolgens op de boot een 43-jarige Italiaan gearresteerd als de vermeende dader van een misdaad tegen het milieu.Espalmador

Espalmador is een eiland dat deel uitmaakt van de zuidelijke Balearen, behorend tot Spanje. De oppervlakte bedraagt 2,4 km². Het eiland ligt tussen Ibiza en Formentera, waarvan het door een smalle zeestraat – ‘Es Trocadors’ – wordt gescheiden. Bij laagtij verandert de zeestraat in een wad. Hierdoor is het mogelijk om het eiland te voet te bereiken, in theorie althans, want zonder boot is de oversteek verboden. Bestuurlijk maakt het eiland deel uit van het naburige Formentera.

Espalmador op Google Maps:
Geef een reactie