Flower Power by Pacha Closing Party: een superleuke avond!

Flower Power by Pacha Closing Party: een superleuke avond! – Flower Power is elke maandagavond in de Pacha, in elk opzicht is dit feestje uniek. Want tussen alle house en techno party’s op het eiland springt Flower Power er wel uit.
De muziek stamt af van het Flower Power tijdperk, lang voordat de house Ibiza bereikte en ook de aankleding is verrassend!

Wij bezochten het cultfeest en nemen je mee in de ‘night out’!

We gaan terug naar de jaren 60 en 70, bands als Meat Loaf en Three Degrees domineerden de hitlijsten. In deze periode werd de basis van de huidige popmuziek gelegd.
De opkomst van soul en rock en roll waren overduidelijk aanwezig in dit tijdperk. De middenscheiding, plateauzolen, velvet blazertjes.. het hoorde allemaal tot die tijd.
En wat te denken van de flare broeken, met wijd uitlopende pijpen. John Lennon was een fenomeen en werd het gezicht van de hippiebeweging, het nummer ‘Imagine’ is hier een duidelijk voorbeeld van.
Hippies worden gezien als de makers van de ‘Flowerpowerbeweging’ welke was ontstaan in de VS destijds, oa. het festival Woodstock was hier een hoogtepunt van.
Dit even terzijde, maar een stukje geschiedenis is nooit weg natuurlijk 🙂

Flower Power by Pacha

Flower Power by Pacha is een geheel eigentijds feest, met muziek uit de Flower Power tijd maar ook zeker de aankleding van dit feest mag niet ontbreken.
Vaak zie je de parades over het strand, door de stad de dag van het feest voorbij trekken. Dit gezellige verschijnsel doet je vanzelf uitnodigen om naar het feest te gaan.
Wij hadden zelf nog niet eerder het feest bezocht, het kwam er simpelweg steeds niet van. Maar kregen nu toch de kans eens een kijkje te nemen.
Wij zijn naar de Flower Power by Pacha Closing Party geweest van maandag 19 september 2016.


Dresscode
‘Something flowery, something hippy’ werd ons door Pacha verteld, we zijn dus even Ibiza-stad in gedoken op zoek naar een kek outfitje voor die avond. Het is trouwens geen straf hoor en al beslist niet moeilijk om hier iets passends voor te vinden in de stad.
De dames in flare-kleding, de heren in een wit blousje, brilletje met ronde glazen en een kralenketting. En niet te vergeten bloemen voor in het haar!
In Ibiza-stad word je zo ongeveer doodgegooid met de haarbandjes en als je geluk hebt krijg je er eentje te pakken van wegwerpkwaliteit van de parade die ’s avonds door Ibiza-stad trekt, maar het bloemenbandje hebben we voor het gemak bij een aardige man gekocht op het strand bij Sa Trinxa.

Flower Power by Pacha

Aankleding buiten
In Ibiza-stad krijg je alles mee van het feest wat er ’s avonds plaats vind. Leuk versierde straten, de parade die voorbij trekt. De Pacha – ‘Flower Power’- winkel waar je nog even met het standbeeld op de foto kunt of gewoon een leuk aandenken kan scoren aan de Flower Power avond.
De Pacha ligt ietsje verderop en daar aangekomen is het leuk versierd buiten.
Aan de overkant van de Pacha kun je op de foto bij een klaargezette ‘Flower Power’ fotobooth, wel zelf even de foto maken 🙂 maar ach we zijn er nu toch en het is gewoon leuk.
Als we de straat oversteken komt de sterk aanwezige wierrook geur ons al tegemoet, we zien rondom de Pacha overal clustertjes met wierrook stokjes staan branden. Ze zijn in de grond geprikt naast de vrolijke versiering.
Een VW busje en twee kleine autootjes versieren het geheel extra aan de buitenkant, samen met de geplante bloemetjes speciaal voor deze avond waar ‘Flower Power Pacha Ibiza’ mee uitgebeeld is.
Een grote Rolling Stones-tong en overal grote peacetekens trekken de aandacht bij de entree.

hippy

Het is druk bij de Pacha, veel mensen zijn op het evenement afgekomen. In de rij zien we werkelijk alle leeftijden achter en voor ons staan, een gezellige mix aan mensen en leeftijden.
We zijn snel bij de entree en ontvangen een geplukt bloemetje van een van de Pacha-medewerkers. Bij de entree is een soort mini-hippie-flower-power-markt georganiseerd.
Veel merchandise voor de avond, je had dus je outfit daar ook nog in elkaar kunnen zetten mocht je toch geheel onvoorbereid aankomen, gratis schmink in neonkleuren. De kraampjes stonden over de hele binnenkomst/entree tot aan de zaal toe.

Muziek
We kwamen via de hoofdingang binnen en liepen zo ongeveer tegen de achterkant van het podium. Naast waar normaal de DJ draait stond een groot podium met een band (drumstel en nog wat meer instrumentaria) en veel danseressen op dit podium. Uitgedost in seventies kleding!
Uit de boxen dreunden veel disco-nummers en iedereen was lekker aan het dansen.
In Pacha was de aankleding gelijk aan die van Ibiza-stad en buiten de Pacha, peacetekens, wietblaadjes, hartjes, duiven, neonkleuren. Alles heel vrolijk versierd.
Eerst wisten we nog niet wat de bedoeling was, maar al gauw bleek dat alles zo’n beetje rondom het podium te doen was of op het podium.
We zochten een mooi plekje op een van de trappen en op de eerste verdieping. Hierbij kijk je uit over de dansvloer, heb je lekker wat ruimte om te dansen en krijg je alles toch goed mee.
Mensen zongen mee op “Love is in the air” van John Paul Young, “All you need is love” van de Beatles en gingen uit hun dak op de BeeGees.
Een imitatie van Bob Marley met ‘Jammin’ verscheen ten tonele.
Af en toe kwam er een act op de dansvloer, dan gingen de deuren aan de zijkant open en werd er een act naar binnen geschoven.
Zo ook een bed met blowende John Lennon en Yoko Ono erop ‘Worldpeace’ en ‘Bedpeace’ of een parade aan protestborden. In elk opzicht is wel geprobeerd om deze tijd terug uit te beelden in een avond.
Na songs als ‘Hit The Road Jack’ en ‘La Bamba’ kwamen er nog 2 motoren binnengereden die de hele tent even blauw zetten van uitlaatgassen 🙂 geen zorgen het hoorde bij de act.
Waarna het nummer Born to be Wild werd ingezet.


Het was een andere avond dan anders in vergelijking met de feesten die we normaal bezoeken, met name de muziek natuurlijk, want we bezoeken wel vaker de Pacha maar dan meer in de house scene.
Een van onze favoriete clubs op het eiland trouwens.
We hebben het erg naar ons zin gehad, veel bekende oude nummers, zelf veel gedanst en meegezongen, veel entertainment, alle leeftijden door elkaar en een heel gezellige uitnodigende sfeer waren voor ons factoren voor een leuke avond uit.
We hebben genoten Pacha, dankjewel! Graciás Pacha Ibiza!

Flower Power by Pacha

Aandenken
En wil je graag een aandenken meenemen van dit leuke feest, dan staan bij de uitgang meisjes met een ‘Flower Power’ tas, bedrukt met het logo van het feest in de Pacha, inclusief een T-Shirt van Flower Power.
Samen voor twee tientjes!
In de stad kost een shirtje ongeveer € 24.95 dus beslist een aanrader om mee te nemen mocht je hier van houden!

Flower Power by Pacha – dit feest is absoluut een aanrader voor groepen die op Ibiza op vakantie zijn met verschillende leeftijden bijvoorbeeld doordat de muziek en het feest bij alle leeftijden wel herkenbaar is is dit extra leuk!
Maar natuurlijk ook als je een keer wat anders wil en een uitgedoste Hippy-FlowerPower avond uit wil gaan.
Kaartjes voor het feest kosten rond de € 60 en het feest is vanaf middernacht en duurt tot 06:00 uur in de ochtend.

Geef een reactie