Wegen naar Cala d’Hort en Ses Salines mogelijk gesloten

Wegen naar Cala d’Hort en ses Salines mogelijk gesloten – De gemeente Sant Josep werkt aan een plan om een einde te maken aan het wildparkeren bij de stranden van Cala d’Hort, Cala Comte en Ses Salines. De wegen slibben in de zomer helemaal dicht met verkeer. Ook veroorzaken de auto’s te veel overlast voor het natuurpark Ses Salines.


Er zullen waarschijnlijk nieuwe speciale parkeerplaatsen worden ingericht. Strandbezoekers kunnen dan te voet verder. Ook spreekt men over “gecontroleerde toegang” tot de stranden via toegangspoorten. In het geval van Ses Salines spreekt men over een parkeerplaats met mini-bus service naar het strand. De eerste gesprekken met landeigenaren zijn inmiddels begonnen.

De gemeente hoopt en deel van de maatregelen al voor het volgende zomerseizoen in te kunnen voeren. De verwachting is dat er meer maatregelen zullen komen om het aantal auto’s op Ibiza terug te dringen. Eerlijk is eerlijk… het loopt met de aantallen auto’s wel de spuitgaten uit inmiddels..

Geef een reactie