Tien vrouwen gedwongen tot prostitutie

Tien vrouwen gedwongen tot prostitutie – Agenten van de nationale politie van Spanje en de Roemeense politie hebben tijdens een gezamelijke operatie op Ibiza tien vrouwen bevrijd die werden gedwongen tot prostitutie. Hiermee is een organisatie opgerold die zich bezig hield met het ontvoeren van vrouwen in Roemenië volgens de loverboy-methode. Vervolgens werden ze seksueel uitgebuit in de straten en sexclubs van Ibiza.
De operatie heeft geleid tot de arrestatie van de negen leden van de organisatie, die direct naar de gevangenis werden gestuurd. Zes van de gedetineerden werden gearresteerd in Ibiza, één in Tarragona en twee in Calasari (Roemenië).

Het onderzoek begon na een telefoontje van een burger die meldde dat een vrouw leek te worden gedwongen tot prostitutie. Het onderzoek leidde de agenten naar twee broers van de Roemeense nationaliteit die een criminele organisatie runden. Ze verleiddden hun slachtoffers met behulp van de loverboy methode. Hen werd een mooi leven als koppel op Ibiza voorgespiegeld. Eenmaal op Ibiza aangekomen werden de vrouwen gedwongen tot prostitutie. Een van de vrouwen is zelfs 6 maanden zwanger.

Onderzoek wees uit dat de slachtoffers al ontvoerd werden toen ze nog minderjarig of nog maar net 18 jaar oud waren. Het gaat voornamelijk om meisjes uit de armste laag van de Roemeense bevolking, vaak kwamen ze uit gebruiken gezinnen. Slachtoffers werden onderworpen aan fysiek geweld, vernedering en gedwongen abortus bij zwangerschap. Verschillende slachtoffers hebben bij de politie gemeld dat de situatie zodanig ernstig was dat er meerdere zelfmoordpogingen zijn geweest.

De winst die voortkwam uit de seksuele uitbuiting verdween naar Roemenie. De onderzoekers vonden bewijs voor het verzenden van ruim € 700.000 naar Roemenie.Geef een reactie