De historie van Vara del Rey

Méér Ibiza: De historie van Vara del Rey – Meer dan eens zeggen we wel eens dat Ibiza meer is dan alleen de party’s en het vrije geesten bestaan.
Zo heeft Ibiza ook zeker een historie. Enkele voorbeelden hiervan zijn je wel bekend. Komt de naam D’alt Vila je bekend voor? Je hebt er vast wel eens over gelezen, misschien wel bezocht, of ergens op een plaatsnaambordje zien staan. Het is de oude stad van Ibiza, rijk aan historie.

Het is alleen maar aan te raden om Ibiza eens op andere vlakken te gaan bekijken, heb je een dag wat minder weer of ben je gewoon toe aan even wat cultuursnuiven trek er dan lekker op uit naar Eivissa. Eivissa is de hoofdstad van Ibiza en wordt in het catalaans zo genoemd. Maar in de Nederlandse volksmond ook wel Ibiza-stad.

Midden in het centrum van deze stad vind je Vara del Rey, het is een straat met een flink plein in het midden. Mooi aangelegd met groenplaatsen en bomen en terrassen. Rondom dit plein zijn veel eetgelegenheden en barretjes en winkeltjes te vinden. Een voor bijna iedereen bekend keten: HardRock Café zit onder meer op de Vara del Rey!

Midden op de Vara del Rey staat het standbeeld van generaal Joaquin Vara de Rey y Rubio. Met een zwaard in zijn hand een imposante verschijning. Hij was geboren in het kasteel van Ibiza-stad en is gestorven in een nederlaag in de Spaans-Amerikaanse oorlog om een onafhankelijk Cuba, al vechtend tegen het Amerikaanse leger. Het is wel meer dan 100 jaar geleden dat hij stierf in 1898. Mocht je je afvragen wat een spanjaard als Joaquin Vara de Rey in die oorlog tegen Cuba deed: Cuba was nog lang een Spaanse kolonie. De Amerikanen vochten destijds voor een onafhankelijk Cuba.

Door middel van donaties en giften kon het standbeeld als dank/herinnering aan generaal Joaquin gebouwd worden.

Vandaag de dag is het standbeeld nog altijd een herkenningspunt op Vara del Rey en heel veel mensen gaan met dit beeld op de achtergrond op de foto. Maar ook wordt het regelmatig als klimtoestel door spelende kinderen gebruikt.

Natuurlijk zijn we zelf ook de toerist aan het uithangen geweest en hebben enkele foto’s gemaakt van Vara del Rey:

De historie van Vara del Rey

De historie van Vara del Rey

Dus, ga eens op zoek naar wat Ibiza je meer te bieden heeft. Met haar vele gezichten is dit er een van die je beslist de moeite waard zult vinden. Een aanrader op de minder warme of mooi-weer dagen en zeker leuk en interessant om eens te zien!

Passeig de Vara de Rey op Google Maps:

Geef een reactie