Top 5 must do’s Ibiza

Top 5 must do’s Ibiza – Of je nu lang of kort naar Ibiza gaat, het is toch belangrijk dat je een goede indruk kunt krijgen van het eiland.
Niet zonder reden worden er zoveel mensen verliefd op het eiland.
Mocht je van plan zijn naar Ibiza te gaan dan hebben wij speciaal een top 5 must do’s voor je op een rijtje gezet zodat je in elk geval met deze ervaringen voldaan naar huis kunt gaan.

Top 5 must do’s Ibiza

1. Bezoek Es Vedra
De magische rots, iets waar Ibiza bekend om staat en aan herkend word, je kunt er praktisch niet om heen. Veel foto’s worden bij de Es Vedra gemaakt als herkenningspunt, als herinnering of om het mysterieuze gevoel te ervaren.
De Es Vedra is bij het baaitje Cala d’Hort te vinden en langs de weg vind je een zanderige afslag naar een parkeerplaats waar je je auto neer kunt zetten en kunt beginnen aan de wandeling. Zonder auto of scooter wordt het trouwens lastig om te bereiken. Ook is vanaf het strand van Cala d’Hort de Es Vedra goed te zien.
Leuk weetje: de Es Vedra is de derde meest magnetische plek op de aarde!

2. Cala’s en strandjes
Plan zeker wat bezoekjes aan diverse cala’s oftewel de baaitjes die Ibiza rijk is.
Echt de meest prachtige baaitjes kun je langs de kustlijn vinden, de een nog mooier dan de ander. Met het azuurblauwe heldere water en vaak prachtige jachten en boten voor anker. Het is zonde om heel je vakantie bij 1 strand te verblijven, omdat Ibiza zoveel meer kan bieden. Met de auto kun je op een dag wel langs meerdere baaitjes, bezoek ze en neem een verfrissende duik in het water. Drink een heerlijk koud drankje bij een van de beachclubs die meestal op ieder strand wel aanwezig zijn en ga op avontuur naar het mooie volgende baaitje. Zo zie je op een dag veel van Ibiza en het is een lust voor het oog!

3. Bezoek D’Alt Vila
De oude stad, staat op de lijst van Unesco en is werkelijk een prachtig stukje van Ibiza-stad. Een fijne Spaanse sfeer hangt er rondom het plein beneden, waar je heerlijk kunt eten en kunt drinken. En even authentiek Ibiza kunt opsnuiven!

4. Party all day or night long
Hoewel Ibiza echt veel meer dan alleen feesten is, staat het eiland er wel bekend om. De beste feesten worden op het kleine Spaanse eiland gegeven, wat over de hele wereld bekend is. Het trekt dan ook bezoekers van all over the world. Het is zeker aan te raden om een feest op Ibiza mee te maken.
Dit kan zijn bij een van de beachclubs, maar ook bij een van de grote discotheken. Wat ook een aanrader is is Teatro de Pereyra in Ibiza-stad, hier treden vaak bandjes op en is live-muziek wat soul en funk-achtig is. Later word er plaats gemaakt voor een DJ, ook komen hier veel locals. Zeker leuk als je niet zo van het party-harden bent met harde house & dance muziek!

5. Bezoek het mooie Noorden
Het noorden van Ibiza is zo anders als het zuiden van Ibiza, tevens vind hier de oorsprong plaats van de flower power tijd op Ibiza en zijn hier nog veel hippies te vinden.
Ook de hippiemarkten zijn te vinden in het noorden van Ibiza zoals Las Dalias en Punta Arabi. Beiden erg leuk om te bezoeken als je op Ibiza bent.
In het noorden vind je ook Benirras, het strandje waar in de zomer elke zondag de trommelaren samenkomen om de zonsondergang te vieren. Maar waar ook een kleinere hippiemarkt te vinden is en enkele leuke betaalbare restaurantjes.
Het strand bevat wel wat kiezeltjes dus houd hier rekening mee met het betreden van het strand.
In het noorden vind je ook veel mooie cala’s en kleine dorpjes en stadjes. Maar het is gewoonweg alleen al prachtig om door het landschap te rijden.

Geef een reactie