Here we go: Wij gingen een dagje naar Cala Nova!

Here we go: Wij gingen een dagje naar Cala Nova!- Hoe kan je Ibiza beter verkennen dan per auto. Ook wij zijn behoorlijk verknocht aan onze vierwieler op Ibiza, juist omdat het ons naar de prachtigste plekjes brengt.

Een dagje strand is heerlijk, maar het is zonde om Ibiza niet verder te verkennen en een goede afwisseling in je vakantieritme te creëren.

Zo gingen wij er afgelopen zomer ook eens heerlijk op uit met onze auto.
Omdat wij in Ibiza stad verbleven hebben we de weg gevolgd naar Santa Eularia en zo afgereisd richting Es Canar naar Cala Nova.


Mocht je niet helemaal weten hoe dat geografisch er nu uit ziet, dan heb ik hier een mooi ‘landkaartje‘ voor je toegevoegd:Zoals je kunt zien ligt Cala Nova redelijk noordelijk op Ibiza. Het noorden is totaal anders wat omgeving betreft als het zuiden. Natuurlijk zijn er wel wat gelijkenissen want hey het is tenslotte Ibiziaanse grond, maar het is er wel degelijk anders vooral wat sfeer betreft.

We hadden al veel gehoord over Cala Nova, maar besloten het voor Ibiza XXL eens te onderzoeken. Is het echt zo rustiek, zo mooi en zo sereen als het omschreven wordt?
Je kunt de vraag pas goed beantwoorden als je er zelf bent geweest.
Wij gingen een dagje naar Cala Nova
Cala Nova is dé surfspot van Ibiza, maar wel met goede wind. Je kan er dus veel surfers tegenkomen. Nu moet ik zeggen dat toen wij Cala Nova bezochten dit niet zo het geval was, wat ons direct opviel was het mooie pad naar het strand.

Je kunt je auto eenvoudig bij Camping Cala Nova voor op de parkeerplaats zetten en het pad naar het strand volgen, mooie houten vlonders waar bij je door soort duingras het strand op kan komen lopen.
Je kunt er bedjes huren waar ik van meen dat het rond de € 8 – € 10 euro per ligbed kost en er is een strandwacht, die hoog in het houten uitkijktorentje zit.

Wij gingen een dagje naar Cala Nova
Het water is kraak en kraakhelder, het strand in en in wit.
Het leent zich perfect om op blote voeten door de branding te lopen, omdat het strand vrij langzaam afloopt in zee en het lang ondiep is.

Mocht je dus met kinderen op vakantie zijn die nog niet zulke zwemmers zijn, of je bent zelf niet zo dol op diepe wateren, dan is Cala Nova bij uitstek een geschikte plek voor een ultieme Ibiza Beach Day! 🙂
Ook Cala Nova is een mooie baai en van links naar rechts bevind zich een uitgerekt mooi zandstrand, mét diverse beachclubs! Natuurlijk erg leuk, want beachclubs zijn zo ongeveer sfeerbepalend voor een strand op Ibiza.

Het strand is ongeveer 20 meter breed en zo’n 250 meter lang en van alle gemakken voorzien, eerder noemde ik al de ligbedjes én de strandwacht die een oogje in het zeil houd, maar je hebt er ook douches, je kunt er kayakken en waterfietsen én dus niet te vergeten de restaurantjes/beachclubs. Genoeg te doen en jezelf mee in de watten te leggen dus.

In het bijzonder een weetje: je kunt doorlopen tot de kleine baai van Cala Llenya!

Bij Cala Nova heb je beachclub Cala Nova en recentelijk nieuw is de beachclub van Atzaro.
Voor de niet-kenners, Atzaro is vrij bekend op Ibiza en heeft nu dus een restaurant & beachclub gevestigd aan het strand van Cala Nova.

Wij gingen een dagje naar Cala Nova
Wij gingen een dagje naar Cala Nova

 

Meteen als je het strand over de houten vlonders komt opgelopen vind je aan de linkerkant de Chiringuito van Atzaro. Geheel ondergedompeld in een Ibiza-interieurtje: veel wit, hout en natuurlijke materialen en een beetje back to basic.
Je kunt hier terecht voor lekkere gezonde lunches, zelfs de vegans onder ons kunnen hier lekker eten, ook zijn er smaakvolle visgerechten overigens gemaakt van heerlijke verse vis en prima salades. Maar ook voor lekkere mojito’s, huisgemaakte ijsjes en verse sappen is de Chiringuito van Atzaro bij uitstek the place to be op Cala Nova.
Je kunt er heerlijk rustig beschut zitten met uitzicht op zee, het duingras doet een beetje ‘Kijkduins’ aan en het is een fijn hippie-achtig sfeertje, met een lekker chill-out Ibiza muziekje aan is het er prima toeven!

Wij gingen een dagje naar Cala Nova
Wij gingen een dagje naar Cala Nova
Wij hebben er genoten van een lekkere strawberry smoothie!
En de service van het personeel was meer dan prima!
Ben je trouwens benieuwd naar de prijzen?
Voor ongeveer € 3,50 kun je er genieten van een Heineken pilsje en voor € 8,00 van de smoothies!
Wij gingen een dagje naar Cala Nova

Dus ja het is een goede plek voor een relaxte stranddag, of om even bij een van de beachclubs in de zon of schaduw van een geweldig uitzicht te genieten. Een prettige serene sfeer hing er zeker en ben je dus wat meer toe aan rust kun je hier prima toeven. Naar het schijnt dus ook een goede surfspot maar wel bij goede wind, dat konden we helaas niet beoordelen omdat het een zeer kalm dagje was met een strakblauwe lucht een een zonnetje aan de hemel en.. geen zuchtje wind 🙂

Geef een reactie