Het noorden van Ibiza – Bezoek San Miguel

Het noorden van Ibiza – Bezoek San Miguel. Vaak krijgen we de vraag wat er in het noorden van Ibiza te doen is. De zuidelijke kant van Ibiza heeft wel veel meer bekendheid voor wat betreft het vermaak, maar het noorden mag hierbij zeker niet vergeten worden. We willen je graag vertellen waarom zeker het noorden de moeite waard is.

Huur bij voorkeur een auto, het maakt je wat vrijer in de keuzes waar je heen wilt en het openbaar vervoer is niet altijd even best geregeld zoals we dat in Nederland kennen. Een taxi maakt je ook wel erg beperkt dus de auto is onmisbaar & praktisch.

Mocht je in het zuiden van Ibiza verblijven, rijd dan met de auto in noordelijke richting San Juan. Enfin, je kan niet echt heel erg verkeerd rijden op Ibiza dus je komt er altijd wel.

San Miguel is een plaatsje heel erg noordelijk gelegen. Zoals veel plaatsen op Ibiza heeft San Miguel ook een kerkje. Het kerkje is in de 14-18e eeuw gebouwd, eenmaal bij het kerkje heb je en prachtig uitzicht over het land er omheen.
Het kerkje is meteen een centraal punt, je vind er enkele winkeltjes vlakbij en op het kerkplein vind elke donderdag een markt plaats. Wellicht leuk om te bezoeken want typisch traditionele producten worden hier verkocht.
Wil je helemaal volgens de tradities van Ibiza dan kun je ’s middags ook nog een optreden van een folkloristische dansgroep op Ibiza zien die de ball pagès dansen. De ball pagès is een folkloristische dans, misschien heb je wel eens een plaatje hier van gezien in een van de reisgidsen waarbij man en vrouw in traditionele kledij met traditionele muziek een dans uitvoeren. Het ziet er een beetje ‘gek’ uit en je moet er van houden maar het is best leuk eens te zien als je er toch bent.
Het noorden van Ibiza - Bezoek San Miguel
In San Miguel heb je enkele restaurants en barretjes waar het goed toeven is. Helemaal beneden vind je Port de San Miguel, een prachtige baai met een mooi zandstrand.
Het noorden van Ibiza - Bezoek San Miguel
Waar San Miguel nog meer van bekend is: Cova de Can Marca oftewel de grotten van San Miguel.
Middels een heel toeristisch programma kun je de grotten bezoeken met een gids en een groep mensen die gelijktijdig met jou de grot bezoeken.
Leuk om een keer gedaan te hebben, maar wat eigenlijk veel mooier is is het uitzicht bij de grotten over de prachtige baai!

Geef een reactie