Ibiza Hotspots – Playa d’en Bossa

Ibiza Hotspots – Playa d’en Bossa – Een van de meest populaire badplaatsen, vooral onder het partypubliek, is Playa d’en Bossa.
Playa d’en Bossa ligt aan de zuidkant van het eiland aan de kust en is makkelijk en snel te bereiken vanaf het vliegveld.

Playa d’en Bossa heeft een uitgestrekt zandstrand, mooi helder water, de kwaliteit van zee & strand is prima en met helder weer kun je zelfs tot aan de overkant kijken waar Formentera ligt.

Playa d’en Bossa bruist in de zomer, veel toeristen bezoeken deze badplaats vaak vanwege de vele uitgaans-hot-spots. High class beach clubs zijn er ook te vinden, denk aan Nassau Tanit Beach en Ushuaïa.
Veel feesten vinden plaats bij Ushuaïa en het Hard Rock Hotel, maar ook naastgelegen beachclubs zoals Bora Bora zijn populair.

Uitgaan in Playa d’en Bossa
Je kunt bijna dag en nacht terecht in Playa d’en Bossa, de meeste beachclubs sluiten rond middernacht waarna je weer terecht kunt in de legendarische club Space. Momenteel is Space gesloten, maar als we de laatste berichten mogen geloven gaat Space in 2017 een doorstart maken. We zullen dus even moeten afwachten of we komend seizoen de straat weer kunnen oversteken na een van de te gekke party’s bij Ushuaïa.

Playa d’en Bossa is het eerste plaatsje ongeveer wat je tegenkomt vanaf het vliegveld (richting Ibiza-stad) de Ushuaïa Tower is al van ver af zichtbaar. Via de toegangsweg kom je eerst wat grotere resorts tegen zoals Palladium en het Hard Rock Hotel. Al snel kom je op de centrale weg uit die, als je die volgt, je vanzelf door Playa d’en Bossa leid.
Veel goedkopere (fast)foodketens, restaurants, toeristenwinkels, supermarkten, misschien ietwat hysterische appartementencomplexen vol uitgaanspubliek en een kleine kermis en aquapark zijn te vinden in Playa d’en Bossa.

Geschikt voor de kids?
Op de vraag of je hier rustig met kinderen kan zitten, ik denk het wel, maar adviseer dan zeker niet het hoogseizoen. Veel feesten vinden in het zomerseizoen plaats en eerlijk is eerlijk, dit publiek is als vaste logee wel te vinden in de badplaats. Het strand is lang en uitgerekt en prachtig wit. Een rustige plek vinden op het strand is dus zeker wel mogelijk.
Op Ibiza en in Playa d’en Bossa zijn veel appartementencomplexen zonder zwembad te vinden. Simpelweg omdat er overal stranden en baaitjes zijn en de zee in de buurt is, is het niet noodzakelijk.
Wil je toch liever een wat completere accomodatie dan zijn de resorts bij uitstek geschikt. Wij hebben veel mensen gesproken die in het hoogseizoen met het hele gezin toch naar Playa d’en Bossa gaan maar dan bijvoorbeeld naar het Palladium gaan. (Grand Palladium Palace Resort & Spa) Dit is een prachtig rustig bijna achteraf gelegen resort waar je werkelijk alles hebt voor een complete zorgeloze vakantie.
Bijkomend voordeel is dat dit resort ook een all-inclusive formule bevat.

Hip, trendy & party
Ben je op zoek naar appartementen of hotels die wat hipper zijn of die wat meer ‘swingend’ zijn. Dan zijn de appartementen van Bora Bora wel erg geschikt. Beneden vind je de bekende beachclub Bora Bora die vanaf de middag met opzwepende beats het publiek weet te vermaken. Ook JET appartementen zijn erg geschikt voor een groepsvakantie of met uitgaan als doel.
Een ander bekend trendy & hip hotel is het Garbi Hotel, erg populair vanwege de moderne stijl en de luxe faciliteiten, maar ook een bijkomend voordeel is dat het erg vlakbij Ushuaïa ligt. Wil je dus trendy & luxe & party, dan is dit hotel zeker een aanrader!

Playa d’en Bossa op Google Maps:

Geef een reactie