IS maakt plannen voor aanslagen in Spanje

IS maakt plannen voor aanslagen in Spanje – Een aantal IS leden zou van plan zijn om aanslagen te gaan plegen in Spaanse kustplaatsen. Dit meldt de Telegraaf vandaag.


De terroristen zouden van plan zijn om aanslagen te plegen in populaire Spaanse kustplaatsen, waar ieder jaar miljoenen Europeanen op vakantie gaan.

Volgens een rapport van de Spaanse overheid is IS sinds afgelopen zomer bezig met het rekruteren van jihadisten in Spanje. Het rapport claimt dat IS de afgelopen tijd regelmatig in het Spaans publiceert, waardoor de invloed op radicale moslims in Spanje toeneemt.

Het reisadvies naar Spanje is vooralsnog onveranderd. In het land geldt momenteel dreigingsniveau vier, hetzelfde als in Nederland. Dat betekent dat de kans op een aanslag reëel is, maar dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat er voorbereidingen worden getroffen voor een aanslag.

Geef een reactie