Even op kracht komen op bijzondere powerplekken op Ibiza

Even op kracht komen op bijzondere powerplekken op Ibiza – Dat Ibiza meer is dan een party eiland mag je inmiddels wel bekend zijn.
Ibiza heeft zoveel mooie kanten en is zo divers dat je je er beslist niet hoeft te vervelen en iedereen zich wel ergens in kan vinden op het eiland.

Deze keer besloten wij op Ibiza wat rust te vinden, want Ibiza staat al sinds jaar en dag bekend om de vele retreats die op het eiland aangeboden worden. Maar ook veel die vanuit Nederland georganiseerd worden op het eiland.
Een week bijkomen, hoe fijn kan dat soms zijn in ons drukke bestaan. Aan jezelf werken, jezelf terug vinden, opnieuw geïnspireerd raken in het dagelijks leven. Of even die powerboost zoeken die je zo hard nodig had om er bij thuiskomst weer fris en fruitig tegenaan te kunnen.

Ibiza lijkt dan een voor de hand liggende keuze, op ongeveer 2 uur vliegen en een beetje vind je het eiland wat tot de Balearen hoort. Je bent er echt zo, want in pak en beet 4 uur vanaf thuis waan je je meteen in een andere wereld.
De stress van afgelopen tijd zakt zo via je voeten de aarde in en het eerste begin aan het vinden van je rust op Ibiza is er. Oftewel je vakantie/short break kan beginnen.

Hoewel we zelf geen ervaring hebben met retreats, maar wat beslist nog wel op het verlanglijstje staat een keer te beleven, besloten we zelf wat prachtige rustplekken op te zoeken, zodat we dit uiteraard met jullie kunnen delen mocht je je ook in bovenstaand verhaal kunnen herkennen.

Het voorjaar leent zich in het bijzonder voor de rust, het eiland is gemoedelijk en net ontwaakt na de winter. De eerste toeristen druppelen het eiland weer op en iets regelmatiger land er weer een vliegtuig vol Ibiza addicts 🙂 vaak met een ander doel dan in de zomer. De temperatuur wisselt nog al, weer is weer natuurlijk de ene dag kan je praktisch in bikini of zwembroek aan een mooie baai vertoeven terwijl je de andere dag wat meer wind of hier en daar een buitje aan kan treffen op het eiland, wat ons betreft allemaal prima.
Doordat er geen hordes toeristen op het eiland zorgen voor de drukte heb je meer kans op rustigere plaatsen en als je geluk hebt ben je er misschien wel helemaal alleen. Hoe fijn is dat!

Hier volgt een lijstje van mooie rustplekken waar je zelf in kan vullen hoe je er je tijd wilt besteden, al dan niet met een meditatie of yoga of gewoon er zijn en alles op te pakken wat je op die plek naar je toegezonden krijgt.

Pou d’es Lleo

Pou d’es Lleo is in het noord-oosten gelegen, het gebied doet een beetje op zijn hollands gezegd ‘polderachtig’ aan. Je vind er geen drukke plaatsjes maar hier en daar een finca of vakantiehuis, zanderige weggetjes en wat afgelegen plekjes.
Pou d’es Lleo is in het voorjaar zeer rustig, zelfs het strandbarretje is er gesloten en zo nu en dan komt er een visser voorbij.
En als je geluk hebt vind je er zelfs niemand. De baai bestaat uit meerdere delen, als is de baai beslist niet groot.
Het uitzicht is er mooi, de natuur eveneens.. een prachtige plaats.

Cala Mastella

Vlakbij Pou d’es Lleo vind je de baai Cala Mastella. De baai bestaat uit 2 delen, via de weg bovenlangs bereik je het breedste gedeelte terwijl je ook nog een ‘zij-afslag’ in de baai vind waar het restaurant ‘El Bigotes’ kan vinden.
Adembenemend mooi en kalm. Op het moment dat wij deze plek bezochten was er helemaal niemand, de zon was net op en de rust viel als een warme deken over je heen. Een senang gevoel!
Houd er wel rekening mee dat het strand merendeel uit stenen bestaat maar je kan er wel een prima plekje vinden om van de natuur en de omgeving te genieten.

Gebied rondom Cala d’Hort/Es Vedra

In het hoogseizoen is Cala d’Hort erg druk, maar in het voorseizoen heerst er een fijne rust.
Met een prachtig uitzicht op Es Vedra adem je Ibiza in, het geluid van de golven en prachtige rustige stukjes die je lopend kunt bereiken is dit een zeer geslaagde ‘spot of peace’

Rijd door het noorden en neem eens een zijafslag

Rijd je richting het noorden richting San Joan/San Carles probeer dan eens een alternatieve weg in te slaan, midden op het platteland van Ibiza waan je je in een oase van rust. Soms kom je er niemand tegen en soms zie je iemand druk doende op het land bezig zijn. Mocht je je auto ergens kunnen parkeren kun je soms het gebied met een wandeling verkennen. Waanzinnig mooi en zo peaceful!

Even op kracht komen op bijzondere powerplekken op Ibiza

Geef een reactie