Ik vond mijn droomplek op Ibiza!

Ik vond mijn droomplek op Ibiza! – Onlangs kwamen wij van Ibiza XXL in contact met Lucien Lecarme.
Lucien Lecarme is schrijver en gids voor wandelpaden en levensvragen. Hij leefde met een groep Aboriginals in de bush in Australië. Onlangs bracht hij zijn debuutroman ‘Krachtplek’ uit.
Wij waren nieuwsgierig, wat is het verhaal achter de persoon Lucien Lecarme en hoe ervaart hij Ibiza?  Het bijzondere interview lees je hier op Ibiza XXL.

Lucien, je bent inmiddels een bekend gezicht op het eiland. Wanneer kwam je precies naar Ibiza en hoe is hier ‘je leven’ ontstaan?

Ik ontdekte 5 jaar geleden Ibiza, en liet binnen 2 jaar alles los in Nederland. Nog veel op en neer reizen, maar na een jaar vond ik mijn droomplek, een Villa tegenover Es Vedra. Hier woon ik nu samen met mijn vriendin Kasia die ik ook op Ibiza ontmoette.

Kun je het gevoel nog herinneren toen je voor het eerst op Ibiza kwam, wanneer was dit en kun je hier iets meer over vertellen wat Ibiza met je deed?

Een goede vriend nodigde mij uit om naar het tangofestival in Ibiza te komen in september. Ik kwam een week eerder, huurde een auto en reed rond over het eiland. Ik was plotsklaps verliefd. De vibe, het licht, de mensen, de natuur en zeker ook de mediterrane levenstijl. Ik voelde mij meteen thuis en wist: hier wil ik wonen. Het scheelde ook dat die vriend mij meenam naar de leukste tenten, de mooiste strandjes en al veel vrienden had hier. Ik zat opeens op een grote golf die mij naar Ibiza meenam, en alles wat ik deed om mijn droom te realiseren hier voelde goed, echt een bevestiging dat ik de goede keuze had gemaakt. Watdat betreft leek het net of Ibiza echt magnetisch is en ik alleen maar hoefde los te laten. Ik kocht een Duitse wandelgids en begon de eerste twee winters vaak in mijn eentje de geweldig mooie natuur te verkennen.

Inmiddels woon en werk je op Ibiza. Je droom aan het verwezenlijken. Kun je ons meer vertellen over je bezigheden op Ibiza in het dagelijks leven?

Omdat ik mijn hele leven lang al mijn passie wil delen, begon ik groepen mee te nemen op de hikes. Ik verdiepte mij ook in de geschiedenis van het eiland die qua eerste mensen meer dan 2500 jaar teruggaat. Zo begon Hiking Ibiza. Nu doe ik veel prive hikes in het voor -en najaar, en voor retreats. Daarnaast wilde ik ook mijn plek delen en begon ik retreats te organiseren met wandelen, yoga en mindfulness. Dit is iets wat ik echt moest opbouwen, ik nam geen klanten mee uit Nederland en er zijn zoveel retreats op Ibiza. Ik geloof overigens wel dat er voor alles plek is, er komen uiteindelijk meer dan 8 miljoen toeristen jaarlijks naar Ibiza dat qua oppervlakte kleiner is dan de Gemeente Utrecht.

Wat heeft het uiteindelijk zo gebracht dat je hier anno 2017 woont en werkt op het eiland?

Het eiland heeft mij geroepen, en sinds die eerste week ben ik verliefd gebleven op haar schoonheid en kracht. Het is eigenlijk een verleidelijke vrouw, mijn beste vriendin en lerares geworden. Die verliefdheid zal wel nooit meer overgaan. Ik vind Nederland ook nog heerlijk, maar nu kom ik meer als toerist en heb de tijd voor dingen. Lekker fietsen over de dijken, naar een goede sauna gaan, nieuwe boeken kopen en de laatste films zien kun je hier niet doen, dus dat doe ik daar.

Wat is jouw favoriete plek op het eiland, waar voel jij je helemaal senang?

Natuurlijk Cala D’hort, Atlantis en Vedra, dat ligt voor de hand. Maar ik vind Cala Nova ook een heerlijk strand, ga graag naar Salinas in de winter om te zwemmen. Daar ben ik dan meestal helemaal alleen, iets waar nu (eind april) niets meer van over is, maar ik geniet ook van de mensen die heerlijk vakantie komen vieren, de locals die ook vaak naar t strand komen met familie en de eerste loungebeats die niet meer zullen weggaan tot ver in oktober.
Ik vond mijn droomplek op Ibiza!
Daar kunnen wij ons ook erg in vinden, heb je voor de lezers en volgers van Ibiza XXL misschien een goede boodschap die je mee wilt geven als ze naar Ibiza komen?

Hun gevoel volgen, verwachtingen loslaten, JA zeggen tegen alles dat goed voelt, en afstemmen op de soms geweldig sterke synchroniciteit die hier als een wind over het eiland kan waaien. Kijk wat extra lang naar de heldere sterren, geeft iedereen een hug die je tegen komt, en laat je verbazen waarnaar en naar wie het eiland je stuurt.

Je hebt onlangs een roman geschreven, wat heeft je geïnspireerd om “Krachtplek” te schrijven?

Een roman schrijven is een lang gekoesterde wens, waar ik in Nederland toch uiteindelijk geen tijd en ruimte voor kon maken. Het duurde op Ibiza tegenover Es Vedra toch ook nog 4 winters totdat ik de spreekwoordelijke pen ter hand nam en mijn toekomstroman in de winter van 2016. Es Vedra is zeker een inspiratiebron geweest, maar ook de perfecte spiraal die ik op 21 october 2015 fotografeerde tussen Atlantis en Es Vedra. Geen van de tienduizend faceboek bezoekers konden dat fenomeen verklaren dat voor het laatst heeft plaatsgevonden in de jaren vijftig en toen op een postkaart terecht kwam. Ook als je ‘spiraal in de zee’ googled kom je weinig tegen. In mijn roman geef ik (mijn) verklaring. Mijn boek gaat over transformatie en empowerment. Het is een spannend boek, maar geen thriller met moord en doodslag op Ibiza, daar zijn er al genoeg van! De roman geeft een inkijk in de rijke mythische geschiedenis van het eiland en haar mystieke plekken. Ook komen enkele markante Ibiza personages voorbij in het boek, bezoekt de held een clubavond met erotische teferelen op het toneel met een diepere rituele betekenis en komt de lezer achter nog meer geheimen van Ibiza! In die zin zul je het eiland nooit meer hetzelfde zien. Het boek speelt overigens ook in Nederland en Australie. Meer info op www.ibizapowerspot.com/krachtplek. Het boek is in Nederland te koop via BOL.

Je verzorgt diverse hikes op Ibiza, wat kunnen mensen verwachten van een hike met jou? Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Ik doe nu in het voor -en najaar bijna alleen maar prive hikes. Veel mensen die ooit een hike met mij hebben gedaan verwijzen vrienden en familie door. Ik ken meer dan 30 hikes overal op het eiland en doe dit nu 3 jaar professioneel. Ik kijk met de klant wat een leuke hike voor ze is, avontuurlijk of meer voor het gezin, met steile kliffen of meer vlak etc. Ik deel tijdens de hike mijn kennis over de rijke geschiedenis van Ibiza, planten en leuke weetjes. Ook kan ik indien gewenst tips geven voor kleine strandjes, leuke restaurants en andere handige dingen om te weten. Soms organiseren we ook hikes naar kleine strandjes met een picnic daar, of zelfs een massage op t strand. Om mijn boek verder te introduceren op Ibiza organiseer ik z.g.n “Krachtplek” wandelingen, hikes langs plekken die een rol spelen in het boek. Mensen kunnen www.facebook.com/hikingibiza volgen voor de krachtplek hikes of open hikes. Meer info over Hiking Ibiza is te vinden op www.hikingibiza.nl, via deze site kun je ook een privehike boeken.

Tot slot: Ibiza is een spiritueel eiland, heb je voor de lezers & volgers van Ibiza XXL nog een bewustwordende boodschap wat Ibiza jou heeft geleerd of gegeven?

Ieder heeft zijn eigen bewustwording natuurlijk. Maar het is zeker de moeite waard eens een retreat te volgen. Er zijn tal van meer luxe retreats, verblijf in een villa met yoga en goed eten etc. Mijn retreats maken gebruik van de hoge vibratie van Es Vedra. Voor mijn gevoel heeft de rots een zuiverende en intensiverende werking. We doen Yoga op mijn dak, wandelen dus naar de mooiste pure plekken en ik probeer de mensen te laten genieten van het moment, en de schoonheid van Ibiza te laten ervaren, en daarmee hun eigen schoonheid. Van 8-14 mei is er nog een retreat en van 9-15 october. Meer info op www.ibizapowerspot.com/hiking-yoga- retreat/
Ik kan iedereen aanraden in de zee te zwemmen in het voor – en najaar als t water nog fris is. Dat vind ik zelf echt een topervaring, het lijkt alsof het water van kristal is en t werkt super zuiverend.
Wat Ibiza mij gegeven heeft ? Dat past nauwelijks in een zin. Ik ben in mijn hele leven nooit zo gezond geweest, fysiek en mentaal, ik heb hier een geweldige vrouw leren kennen. Ibiza inspireert mij elke dag: ik hou van de muziek, het enorme contrast tussen de seizoenen en ik ervaar hier steeds minder verdeeldheid en angst. Veel mensen komen het leven vieren in het moment, met of zonder drugs, Ibiza heeft gewoon alles!
Lucien, bedankt voor je interview!

 

Geef een reactie