De top 5 budgetrestaurantjes van Ibiza

De top 5 budgetrestaurantjes van Ibiza – Niet iedereen heeft een grote beurs, maar wel iedereen kan naar Ibiza.
Het eiland is van iedereen én voor iedereen, laat jezelf niet in de weg staan dat je niet tussen het gros dikdoeners past, maar blijf geheel bij jezelf. Op Ibiza kom je tot jezelf en is het juist fijn om even heel laidback in je leven te staan.
Heb jij vandaag zin in alleen patatas bravas op het strand, dan is dat prima. Net zo prima als dat iemand anders in Lio zijn centen uitgeeft. Leven en laten leven op Ibiza.
Maar speciaal voor de mensen die wat minder te besteden hebben en toch graag smaakvol én sfeervol willen eten hebben wij voor jou de budgetrestaurantjes op een rijtje gezet.
Want goedkoper hoeft niet minder te betekenen, zeker op Ibiza niet!

1. De lekkerste burgers eet je bij The Booo Restaurant
Wij hebben dit getest en met vlag en wimpel: hier kun je heerlijke burgers eten voor een schappelijke prijs!
Als je Figueretas iets uitloopt richting Playa d’en Bossa, vanaf de promenade naar de hoofdweg. Kom je langs dit restaurantje.
Met een gezellige patio tuin en een klein terras aan de voorkant kun je er buiten zitten en de lekkerste burgers bestellen, binnen heeft de tent een heel eigentijdse sfeer en inrichting met vriendelijk personeel.
Van vega tot vlees, van healthy tot lekker overdreven. Heerlijk!
Zo krijgt het fastfood een totaal nieuwe betekenis, want de gerechten zijn bijzonder smaakvol, deze burgers vergeet je niet gauw!
Natuurlijk kun je er ook gewoon terecht voor healthy smaakvolle salades en home-made limonade. Flinke porties liggen er wel op je bord dus je moet er wel met grote honger heen 🙂

Per gerecht betaal je zo’n 10-15€ afhankelijk van je keuze. Een aanrader is the Salmon burger!
Leuke tip: Kom je met de auto, parkeer dan tegenover The Booo naast de apotheek je auto op het parkeerterrein. Dit is gratis!

2. Heerlijk Italiaans bij Pinocho 

In Ibiza stad vind je aan de Carrer d’Enmig, (Waar kennen we die straatnaam van? Nou van La Casita Ibicenca natuurlijk!) het kleine restaurantje Pinocho.
Misschien ben je er wel eens voorbij gedromd in de mensenstroom die vaak door het straatje gaat ’s avonds, maar waarbij deze terrasjes vaak heel gezellig vol zitten en je oog er ongetwijfeld een keer op is gevallen.
De Italiaans gedekte tafeltjes, de knusse bankjes en de smalle opstelling worden elke dag druk bezet.
En dat is niet voor niets, want in de stad kun je er voor een prikkie eten. Je hebt er gerechten variërend van €6-€25 en eet zo een heerlijk pizzaatje of pastaatje voor rond de 8-9 €.
Erg goede pizza’s met een heerlijk krokante bodem en ook de pasta’s zijn goedgekeurd!
Neem je er een hoofdgerecht met 1 of 2 drankjes ben je zo rond de € 11-€12 kwijt én dan heb je heerlijk gegeten.
Wil je echt zeker zijn van een plekje kom dan niet te laat aan, want het is er echt erg druk. Het restaurant heeft goede recensies en mensen eten er graag. Kom je zo rond half 9 heb je vaak wel kans dat je direct aan tafel kunt.

3. Heerlijke diversiteit bij Magnus Playa Bistro!

Recht aan de boulevard van Figueretas vind je Magnus Playa Bistro. Als je nu op een A-lokatie met uitzicht over zee wilt genieten van heerlijk eten, dan kun je hier gerust plaats nemen. Bij Magnus kom je niets te kort, de bediening is top en je hebt er voor ieder wat wils. De keuken is mediterraans, waarbij je zowel paella, tapas maar ook pizza’s en spaghetti kan bestellen.
Bestel er een heerlijke kan sangria bij en je kunt er gezellig natafelen aan de boulevard.
Ook hier is het heel betaalbaar en kun je denken aan zo’n maximum van €15 aan gerechten inclusief drinken.
Het leuke is dat je er ook een tapasmenu hebt waarbij je er 1 liter sangria bijkrijgt en tapas voor 2 personen voor zo’n € 30 in totaal. Met een vol buikje van tafel!
Trouwens, voor het ontbijt & lunch zit je hier ook goed!

4. Aanrader Raco Verd in San Josep!

Al eerder hebben we Raco Verd aan jullie aangeraden. Je leest er alles over hier.

Raco Verd is gelegen aan de hoofdweg in San Josep en echt spaans. Je vind hier tevens de oudste olijfboom van het dorp op het terras. Let wel: ze houden er wel siësta! 🙂
Voor hele schappelijke prijzen kun je hier eten en drinken en ’s avonds is er vaak live muziek.
Hier voor raden we je wel even aan om op het bord te kijken wat buiten staat wie of wat er komt.

De top 5 budgetrestaurantjes van Ibiza

5. Lekker Spaans bij El Zaguan!

El Zaguan is gelegen in Ibiza stad en is een typisch Spaans restaurantje waar je komt om heerlijke spaanse pintxos te eten.
Pintxos zijn de kleine hapjes die op of aan een stokje zitten. Het leuke is dat je aan het eind de stokjes optelt en dit afrekent.
Je betaald precies voor wat je eet. Voor ieder is er wat wils want zo wel vegetarische hapjes als vlees en visgerechtjes komen aan je je gading voorbij. De keuken is wel voornamelijk typisch Spaans wat je vakantiegevoel wel ten goede komt!
De rekening aan het eind van de avond is ook heel aangenaam en zo heb je dus een heel Spaanse ervaring voor weinig geld 🙂

De top 5 budgetrestaurantjes van Ibiza

De top 5 budgetrestaurantjes van Ibiza

Geef een reactie