Ik verruilde Nederland voor een finca op Ibiza

Ik verruilde Nederland voor een finca op Ibiza – Omdat het voor veel bezoekers van Ibiza XXL een droom is ooit te wonen en te werken op Ibiza, gaan wij op zoek naar de inspirerende verhalen achter bijzondere ‘Ibiza people’.
Onlangs interviewden we Mathieu Iking. Mathieu ruilde 8 jaar geleden ons koude kikkerlandje in voor het spirituele Ibiza, waar hij nu 8 jaar later in een finca woont én spiritueel werk vond op het eiland.
Hoe hij dit tot stand heeft weten te brengen en wat hij jou over Ibiza kan vertellen lees je in het interview.

Hai Mathieu, kun je je even aan ons voorstellen?
Hoi, ik ben Mathieu Iking, 49 en woon inmiddels 8 jaar met vriendin en zoontje op Ibiza. In San Mateo (Mateo from San Mateo dus, wel zo handig!) in een oude finca in de campo. Op een berg, dus echt weg van de snelweg zeg maar.

Veel van de Ibiza XXL bezoekers ervaren een magisch gevoel als ze op Ibiza komen, kan jij  het gevoel nog herinneren toen je voor het eerst op Ibiza kwam? Wat deed Ibiza toen met jou, heb je er altijd al willen wonen?

 

Ja dat was heel bijzonder. Ik had niets met Ibiza (behalve de bekende vooroordelen) en zou er ook nooit voor gekozen hebben überhaupt deze kant op te reizen. Maar het toeval wilde dat mijn vriendin ‘geroepen´ werd naar het eiland.
Na een intensieve periode in haar leven wilde ze even een paar weken bijkomen op Casita Verde, back to nature en los van de hectiek in Nederland.
Ik vroeg me werkelijk af of het wel zo’n goed idee was om dat op dat party-eiland te doen. Maar toen ik haar een aantal weken later opzocht om samen vakantie te vieren werd ik direct geraakt door de bijzondere energie op het eiland.
We zaten in het noorden en natuur is daar prachtig. Het duurde niet lang voordat ik een klap van de molenwiek kreeg en per direct naar het eiland wilde verkassen.
Uitzicht vanaf de woning

Wanneer heb je samen met je vriendin besloten om jullie op Ibiza te vestigen? 

Ik had nog nooit 1 seconde nagedacht Nederland te verlaten maar de roep was onherroepelijk zeg maar.
Uiteindelijk heeft het nog 3 jaar geduurd voordat we de stap gemaakt hebben. We hebben allebei vanuit intuïtie en gevoel besloten en gehandeld.

Als je dit vanuit je hoofd zou doen, kun je er de rest van je leven over nadenken en zal de excuusmachine je uiteindelijk tegen houden de stap te maken.We zijn letterlijk met alleen met koffers en baby onder de arm vertrokken uit Nederland en hadden alleen een slaapplek geregeld voor de eerste dagen. De magie van Ibiza zit hem onder andere in het feit dat ze direct alle poorten voor je opent. We vonden ons huurhuis midden in het hoogseizoen bijvoorbeeld, wat normaal gesproken onmogelijk is. Ik ontmoette een heleboel ´like-minded´ mensen dus het voelde direct als een thuiskomen.

Geweldig hoe het lot bepaald. Vond je er ook al snel werk en hoe heb je het de eerste periode ervaren om hier te wonen en te leven? Ben je direct op je plek gekomen waar je wilde zijn?

Ik heb 20 jaar lang een reclamebureau gehad en toen dit gebeurde was ik daar wel een beetje klaar mee.
Ik was me gaan interesseren in spirituele zaken en al in contact geraakt met healing werk.
Eerst Quantum Touch en later The Reconnection. Toen de connectie met Ibiza daar was, voelde het of ik het grafische werk los ging laten om me dus te gaan focussen op het geven van healing sessies. Ibiza is echt een Healing eiland, waar veel op dit gebied aan de hand is, dus ik zag dat wel gebeuren.
De realiteit was echter dat het eenvoudiger bleek met ontwerpen geld te verdienen dan met healings, juist omdat er al zoveel mensen mee bezig waren. Ik heb even een vaste baan gehad voor de introductie van “Payesa” een heel bijzonder Ibiza bier. Daarnaast met freelance klanten en af en toe met het geven van wat sessies.Wat doe je verder op Ibiza in het dagelijks leven, waar bestaat jouw gemiddelde dag op Ibiza uit? 

Om je geld te verdienen op Ibiza moet je 2x zo hard werken. Het leven is minimaal net zo duur als in Nederland, maar klanten betalen een stuk minder. Dus veel uren draaien!
’s Morgens begint mijn dag en ga ik eerst mijn zoontje naar school brengen, die is al om 14.00 uur weer klaar dus in die tussentijd hard aan de slag. ’s Middags neem ik hem vaak met een vriendje mee naar het strand en werk ik verder in een restaurantje aan zee. Komt er vaak op neer dat we ’s avonds pas laat eten en dat ik daarna toch nog even aan de slag moet. Geen 9 tot 5 dus, zeg maar!
Je vertelde al dat je je bezig houd met de healings, wanneer heb je deze gave ontdekt en hoe pas je dit toe? Wat kunnen mensen verwachten die deelnemen aan de healing en hoe kunnen ze zich hier voor opgeven?
Als gezegd was ik al een jaar of 10 met healing bezig, maar twee jaar geleden is een nieuwe periode aangebroken. Het was me al aangekondigd door sjamanen met wie ik gewerkt had dat ik op een gegeven moment mijn ´eigen´ healing frequencies zou gaan downloaden. Toen dat startte veranderde er van alles, zo stopte ik met roken, drinken en werd vegetariër.
Mijn lichaam moest zich aanpassen om de frequenties te integreren zeg maar.
In het begin had ik geen idee wat er ‘doorkwam’ en waar het voor zou kunnen helpen, maar ik ben inmiddels een paar honderd sessies verder en heb door de feedback een redelijk beeld gekregen.
Het is uiteindelijk voornamelijk bedoeld voor groepen. Tijdens een sessie komen er namelijk een heleboel verschillende frequenties door en ontvangt ieder persoon wat hij of zij nodig heeft op dat moment. De healing kan plaatsvinden op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel niveau, dus het kan werken tegen pijn, stress, verdriet, maar dus ook inzichten bieden op je levenspad.
En het werkt net zo goed in persoon als op afstand, wat heel fijn is want ik kan dus werken met mensen over de hele wereld.
Ik ben een aantal maanden geleden gestart met Distant Healing groepsessies en dat is heel bijzonder. Mensen kunnen gewoon thuis in hun eigen omgeving de healing ontvangen. Ze hoeven alleen maar te gaan liggen en relaxen, de hogere intelligentie doet de rest! Ik heb het Source Healing Ibiza genoemd en je kunt kijken op mijn website (www.sourcehealingibiza.com) of Facebook.
Via Source Healing Ibiza www.sourcehealingibiza.com kun je je opgeven voor een healingsessie. Ervaar direct de uitwerking van deze ontspannende sessie!


Doordat je op Ibiza bent gaan wonen en werken ben je je ‘droom’ gaan leven, is het nog steeds je droom of heb je nieuwe plannen en ideeën?

Ik ben nooit zo´n dromer geweest! Was nooit bezig met het naar Ibiza vertrekken, het leven heeft me hier geduwd zeg maar. Het zal een goede reden hebben allemaal, ik laat me verrassen door wat er komt en ben niet bezig met de toekomst.
Mijn ervaring is dat het leven een grote les in loslaten is, dus met plannen maken ben ik gestopt. Het voelt wel dat het klopt dat ik hier ben nu, maar als dat morgen anders is beweeg ik graag mee de andere kant op.
Wat is jouw favoriete plek op het eiland & waarom?

Es Vedra. Magische power-plek.

Tot slot: heb je voor de lezers en volgers van Ibiza XXL misschien een goede boodschap die je mee wilt geven als ze naar Ibiza komen? Wat moeten ze beslist doen volgens jou? Heb je nog een aanrader?

Als je hier wilt komen wonen moet je je realiseren dat Ibiza een healing eiland is in elk opzicht.
Ze dwingt je op zoek te gaan naar je essentie en dat is soms best heftig.
Als je er niet voor wegloopt is het een prachtige plek voor transformatie. En als je hier op vakantie komt bestaat de kans dat je direct door het Ibiza virus besmet wordt en nooit meer naar huis wil! Dus wellicht alleen de heenvlucht boeken? 🙂

Ben je ook geïnteresseerd in een ontspannende Distant Healing van Mathieu, kijk dan eens op https://www.facebook.com/sourcehealingibiza/ en geef je op voor een van de healings of kijk op www.sourcehealingibiza.com

Renew your energy!

Geef een reactie