Ibiza Stonehenge

Ibiza Stonehenge – Op Ibiza staat een van de grootste zonnewijzers ter wereld, in de volksmond ook wel Ibiza Stonehenge genoemd.

De zonnewijzer is in opdracht van Guy Laliberté gebouwd bij zijn villa in Cala Llentia en heeft de officiële naam Time & Space, de grootste pilaar is bedekt met bladgoud aan de bovenkant. Guy vergat echter iets belangrijks.. namelijk het aanvragen van een vergunning voor de bouw. Later heeft hij hier een flinke boete voor gekregen. De zonnewijzer is blijven staan en is inmiddels een toeristische attractie geworden.

Weetje: Guy Laliberté is de oprichter van Cirque de Soleil en de 374ste rijkste man ter wereld.

Vanaf de Stonehenge heb je tevens zicht op Es Vedra:
Ibiza Stonehenge
De locatie van de Ibiza Stonehenge op Google Maps:

Geef een reactie