Casita Verde bezoek het groene hart van Ibiza

Het hele jaar door op zondag is Casita Verde voor publiek geopend met hun fundraising evenement “Sundays @ Casita Verde”
Casita Verde is een ecologisch centrum wat in het groene hart van Ibiza ligt, midden in de vallei.
Van 14:00 uur tot 19:00 uur is Casita Verde te bezoeken voor publiek met een georganiseerde middag, het is alleen in overleg en op afspraak mogelijk Casita Verde tussentijds te bezoeken.

Een absolute aanrader op zondag, want je kunt er heerlijk eten en drinken. Natuurlijk geheel in ecologische ‘healthy’ stijl en een andere aanbeveling is de vegetarische lunch van het huis die geserveerd wordt tussen 14:00 uur en 16:00 uur.
Naast lunch en bites, zijn er ook nog lekkere zoete healthy baksels te verkrijgen en versgeperste sappen!

 

 

Naast de gastronomische gezelligheid is een bezoekje aan Casita Verde ook nog leerzaam en zul je zeker op ecologisch vlak wat kennis betreft niet onbetwist raken.
Zo kun je zien wat er gebouwd word van gerecycleerde materialen zoals flessen, aluminium blikjes en hout
Alternatieve woonruimtes zoals een boomhut, een flessenhuis en een cal-ovenhuis zijn te zien, maar ook het dagelijks gebruik van alternatieve energie zoals zonne- en windenergie.
Je leert over recycling en compost maken en de teelt van geneeskrachtige planten en kruiden. Ook wordt
 informatie gegeven over gezond koken, biologisch tuinieren, recyclen, zelfverwezenlijking, zelfgenezing, natuurlijke medicijnen en ecologisch bewustzijn.
Een verscheidenheid aan natuurlijke producten worden ontwikkeld op basis van lokaal beschikbare materialen, zoals muziekinstrumenten, juwelen, kunst, kunstnijverheid, huidverzorging en gezonde voeding.
Erg leuk en leerzaam dus!

 

 

 

Wat kun je nog meer verwachten?
Muziek, acoustische live muziek sessies en chill-out muziek, ook is er een kids play area dus voor de kleinere Ibiza bezoekers een tip om te gaan doen.

Goed om te weten?
Je moet om La Casita Verde te bezoeken lid worden van NGO Ibiza Ecolocic wat € 10,00 kost en levenslang geldig is. Je betaald dit lidmaatschap dus maar 1x en je bent gezegend met een lifetime-membership.

Waar kun je Casita Verde vinden?
GPS Coördinaten zijn 38.938062, 1.353323

Geef een reactie