Festival Medieval Ibiza

Van 10 tot 13 mei 2018 vindt Festival Medieval plaats in Ibiza-stad.

Fiesta Medieval is een populair middeleeuws festival op Ibiza dat jaarlijks ruim 150.000 bezoekers trekt. Tijdens dit 3-daagse festival worden de straten van het oude Ibiza omgetoverd tot een waar middeleeuws spektakel waar je van alles kunt zien en leren over de geschiedenis van Ibiza.

De stenen poorten en muren van de stad dienen als decor voor concerten, toneelstukken en andere activiteiten. Je kunt deelnemen aan middeleeuwse activiteiten als oude ambachtelijke marktjes, toneelstukken, concerten of riddergevechten. Culinair kun je je onderdompelen in tal van middeleeuwse gerechten bij de diverse stands.

Programma
Iedere dag dat Festival Medieval gehouden wordt is de markt geopend van 11:00 uur tot 23:00 uur en de activiteiten, straattheater en concerten vinden plaats tussen 11:00-20:00 uur. De tijden variëren een beetje maar het is eigenlijk een continue doorloop van activiteiten die in de oude stad gehouden worden.

Gratis busvervoer in Eivissa
De bussen rijden overigens gratis in bepaalde zones vanaf Es Soto tot Vara de Rey (lijn 1, 2 en 3) daarnaast bestaat het hele festival bestaat uit 10 verschillende area’s in de stad die allemaal aan elkaar verbonden zijn.

Geef een reactie