Dolfijnen spotten op Ibiza, een uniek en magisch moment!

Dolfijnen spotten op Ibiza

Ga je naar Ibiza voor het spotten van dolfijnen dan lijkt het niet de ideale plek te zijn, de kleine zwemmende vriendjes geven zich niet gauw gezien en over het hoe en wanneer ze er precies zijn is weinig bekend. Een kwestie van toeval en geen garantie!
Maar afgaande op de meeste verhalen lijken de kansen vergroot te zijn aan het einde van het seizoen. Of als Ibiza wat rustiger is met het verkeer op het water durven ze iets dichter aan de kust te komen.
Voor beide argumenten geldt dat het enkel gissen is en gebaseerd is op het hebben van geluk om ze te zien in de wateren rondom Ibiza & Formentera. 

Vaak worden ze gespot in de baai rondom Portinatx aan de kant van San Antonio en Es Cubells en tussen Ibiza & Formentera, de beste manier om ze te spotten is wellicht niet aan de wal met een verrekijker maar zelf op het water te zijn en met een beetje geluk ontmoet je meerdere vrolijke dolfijnen die spelen met de golven van de boot waar je op zit. 

Graag delen we onze eigen ‘dolfijnen experience’ met jullie mét visueel bewijs, want afgelopen juni tijdens een leuke zeiltocht mochten we twee keer een groep dolfijnen spotten. En dit is niet de eerste keer op Ibiza dat we deze leuke zeevriendjes hebben ontmoet. Het blijft echt een uniek fenomeen, om deze dolfijntjes in het wild te zien zwemmen soms twee aan twee met een paar eigenwijze dolfijnen die dolle stunts uit halen. Niet alles staat op beeld maar het meeste hebben we toch wel mooi weten weer te geven. Ze zijn namelijk razendsnel! 
 We blijven het bijzonder vinden zeker omdat ze zich niet vaak laten zien en het gewoon mooi is om mee te maken op Ibiza. 

Van deze dag is in een notendop een leuk YouTube filmpje gemaakt die we hieronder zullen delen.

Youtube-kanaal
Geef je het filmpje een duimpje omhoog als je het leuk vind? 
Daar zijn we heel blij mee en abonneer je ook even op ons YouTube kanaal, zo mis je namelijk geen enkele Ibiza video meer en we gaan er heel hard mee aan de slag de leukste Ibiza video’s en vlogs te posten dit seizoen.
Dus support ons en mis niets meer 🙂 

Geef een reactie