Ibiza Gay Pride, an island full of colours

Ibiza Gay Pride, an island full of colours

Van 13 tot 16 juni 2018 heeft de Ibiza Gay Pride weer plaatsgevonden op het eiland. Ibiza heeft een lange voorgeschiedenis als het gaat om het organiseren van gay-evenementen en het ondersteunen van de homogemeenschap, met eerdere Pride-evenementen die door de jaren 90 tot 2002 werden georganiseerd.

Ibiza gay pride is vandaag de dag een van de grootste en belangrijkste gay-evenementen in Europa en er zijn waren dan ook 50.000 deelnemers uit 50 verschillende landen gedurende een periode
van 5 dagen op Ibiza om deel te nemen aan allerlei georganiseerde Gay Pride evenementen en activiteiten. 

Naast de hoofdparade en het openluchtevenement in de haven, was er een reeks exposities over kunst en fotografie, documentaires, sportactiviteiten en een zeer uitgebreide reeks muzikaal entertainment, wat plaats vond in Calle De La Virgen (het homostraatje) tot grote clubevenementen.

Er was een uitgebreid programma met evenementen. Overdag werd er amusement georganiseerd rondom Chiringay. Avondentertainment vond plaats op het podium op Calle de
la Virgen en Zona Puerto. Bijbehorende feesten vonden plaats in de Ibiza-superclubs, Amnesia, Benimusa, Bora Bora, Privilege, Space en Ushuaïa.

Video Ibiza Gay Pride

Geef een reactie