De mooiste baai van Formentera

Cala Saona, de mooiste baai van Formentera

We kennen allemaal Formentera als het kleine zusje van het geliefde Ibiza. Elke dag gaan er ferries heen en weer van Ibiza naar Formentera vol toeristen om dit prachtige paradijselijke eilandje te bezoeken. 
Al eerder schreven we een artikel over wat je allemaal kunt doen op Formentera, maar de mooiste baai van Formentera kunnen we hier zeker aan toevoegen: Cala Saona.

Cala Saona Formentera Ibiza
cala-saona-formentera

Gelegen aan de westkust van Formentera ligt dit kleine strand in hoefijzervorm, met rode kliffen die de baai omgeven en het helderblauwste water wat je ooit gezien hebt in Europa inclusief de aangemeerde boten maken het plaatje compleet. Je bevind je werkelijk in een paradijs op een klein stukje aarde in Europa.

Iedereen die al eens naar Cala Saona is geweest, weet dat je hier vroeg moet zijn om een bedje te huren. Voor € 10 per bedje of parasol kun je de hele dag aan deze prachtige baai vertoeven. Het strand is ook ideaal voor kinderen vanwege de langzame afloop naar zee. 

Bij het strand zijn 2 restaurants/bars en voor je op het strand komt bevind zich er nog een supermarkt waar je het een en ander kunt halen.
Cala Saona is per auto bereikbaar en je kunt hier dan ook makkelijk je auto kwijt, omdat er voldoende parkeergelegenheid bij de baai is. 
Maar ook met de bus is het baaitje goed bereikbaar.


Zonsondergangen

Het blijft natuurlijk iets voor op je bucket-list om ook eens op Formentera te overnachten, als je al jaren naar Ibiza gaat, puur om de sfeer en de feeling van het eiland te ondervinden. Wat dan fantastisch is om te doen is bij Cala Saona de zonsondergang bekijken, natuurlijk kan je dit ook plannen met de ferry, wel even kijken natuurljk hoe laat de laatste ferry naar Ibiza gaat anders vertoef je alsnog een nacht op het strand 🙂 
Vanaf € 19 kun je Cala Saona ook per taxi bereiken vanaf Es Pujols. 


Tip
In het hoogseizoen kan Cala Saona erg druk zijn, het is bekend bij toeristen en daarom komen er veel mensen op dit mooie stukje aarde af. Probeer indien je van meer rust houd eens in het voor of naseizoen naar Cala Saona te gaan. 

Indien je een lazy day op het strand wilt houden, ga dan vroeg en huur een bedje voor € 10

Geef een reactie