Winter op Ibiza

Na een bruisende zomer is de winter op Ibiza onvermijdelijk, het eiland komt weer tot rust na een zomer keihard werken en klaar staan voor iedereen die Ibiza lief heeft.

De winter op Ibiza is mooi, de stilte en het mooie zachte weer zijn erg aangenaam.De meeste winkeltjes in Ibiza stad zijn weer gesloten, met uitzondering van de vaste grote ketens in de stad die heel de winter door ook geopend zijn. We bedoelen dus de kleine boetieks die in de smalste pandjes in de zomer leuke spulletjes en kleding verkopen. De meeste ondernemers die zich hierin bevinden keren ieder seizoen weer terug en gaan in de winter naar het vaste land, waar ze vaak wonen.
De kroegjes en barretjes die in de nabijheid liggen van de kleine winkeltjes aan de haven zijn ook vaak allemaal gesloten, natuurljk met hier en daar een uitzondering, want ook de Ibicenco wil wat. Kortom de rust keert terug.

Veel beachclubs sluiten, let op: niet allemaal! Maar de meesten draaien wel een seizoen van ongeveer eind maart tot november.
Veel sluiten in de maanden januari en februari voor een vakantieperiode, dit geldt voor de beachclubs die heel het jaar door geopend zijn.

Discotheken zoals Pacha zijn wel geopend, natuurlijk niet meer zoals in de zomer dagelijks, maar wel in de weekenden. Bij een winters bezoek aan Ibiza en behoefte aan het nachtleven kun je deze discotheek dus bezoeken.
Ushuaïa en Hï zijn gesloten tot het volgende zomerseizoen.

Wat te doen in de winter?


De winter op Ibiza is netals de natuur een stillere tijd, maar nodig om zich te herstellen voor een volgend bruisend zomerseizoen.
Het is zeker de moeite om Ibiza in de winter te bezoeken, selecteer wel vantevoren welke restaurants je wilt bezoeken en welke open zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Diverse kroegjes (bijv Can Jesper en Café de Hoeck in Figueretas-Ibiza stad zijn wel het hele jaar door muv vakantie geopend!) Voetbal kijken, lekker eten en Hollandse gezelligheid zijn dus zeker in de winter nog vindbaar op het eiland.


De winter is mooi, de amandelbomen staan in het vroege winterse voorjaar weer in bloei wat een mooi landschap geeft. Omdat Ibiza niet zo druk is zijn veel baaitjes heerlijk rustig om te bezoeken, echt strandweer is het niet maar met mooie dagen en een zachte temperatuur (variërend van 16-22 graden) is de winter mild en is het goed vertoeven in een zonnetje en zeker de moeite waard de cala’s op te zoeken en lekker een terrasje te pakken. Met een beetje mazzel zijn er dagen bij waarop je lekker op een kleed op het strand kan vertoeven, zoals de locals ook zullen doen.
Ontdek het eiland per auto, dat is wel een aanrader om naar diverse plekken te kunnen gaan op het eiland en te genieten van het ‘local life’

Rond Pasen gaan er veel restaurantjes, barretjes, kroegjes en beachclubs weer open. Dit kan wel eens verschillen per jaar, maar deze tijd is erg populair. Ook de hippiemarkt Las Dalias is dan weer te bezoeken met een speciale ‘Semana Santa’ editie. Zo wordt Pasen ofwel de Heilige week in Spanje genoemd. Diverse processies zijn er in de stad te vinden.

Waar verblijven in de winterperiode?

Ibiza XXL kan je helpen met een perfecte winteraccommodatie, of het nu om een winter rental gaat (heel het winterseizoen van oktober tot mei) of om korte verblijven. Stuur ons gerust even een berichtje voor de opties, tevens kunnen wij de auto ook voor je verzorgen.

Geef een reactie