De 5 beste plekken om de zonsondergang op Ibiza te zien

Een zonsondergang tovert altijd een bijzondere stemming tevoorschijn. Waar je ook bent, al sinds mensenheugenis is de zonsondergang een fascinerend fenomeen en iets wat we zeker op onze vakantiebestemming niet willen missen.

Of je nu de dag in een relaxte sfeer wilt afsluiten of romantisch samen met je lover wilt genieten van het schouwspel in de lucht het is belangrijk om te weten waar je op Ibiza terecht kan voor de ultieme zonsondergang.

Wij hebben het uitgezocht en hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

Bron: Ibiza Spotlight


1. Benirras Beach / Cala Benirras
Misschien wel met stip op 1 staat Benirras, wij vinden de sfeer op Benirras altijd heel relaxed. De hoge groene kliffen, het bijzonder heldere water en Cap Bernat in het water, het heeft iets mystieks. Op zondagen vind je er de trommelaren van Benirras, een groep hippies die de zonsondergang tegemoet trommelen. Het heeft een fantastische spirituele sfeer en is zeker de moeite waard.
Tip: haal een lekker drankje bij Elements en een pizza’tje en geniet op een picknick kleed van dit tafereel.

2. Platges de Comte / Cala Conta
Een van de populairste stranden van Ibiza wat bestaat uit drie delen, 2 geklede stranden en een nudistenstrandje, is de place to be voor een mooie sunset. Niet voor niets is het episch centrum van het vieren van de zonsondergangen, Sunset Ashram, hier gevestigd. Overdag kun je hier heerlijk relaxen en ’s avonds in een bohemian sfeertje met een DJ ga je de sunset tegemoet.

3. Es Vedra
Een van de meest spirituele plekken op het eiland, Es Vedra. Welke behoort in de top 3 van meest magnetische plaatsen ter wereld is natuurlijk dé plek voor een mystieke zonsondergang. Veel verhalen en legendes gaan de ronde over de Es Vedra. Zo zou het het topje van het oude Atlantis zijn.
Het is daarom niet gek dat het zoveel mensen aantrekt op het eiland. Vergeet hier niet een wens te doen als je de zonsondergang gaat bekijken.

4. Sunset Strip San Antonio
In San Antonio vind je de Sunset Strip. Op meerdere plekken kun je hier de zonsondergang bekijken, met een DJ en een koud drankje kun je zo de dag afsluiten en zit je hier prima.

Bron: Bbook.com


5. Experimental Beach Club / Es Codolar
Vlakbij Playa d’en Bossa vind je het wat minder drukke strand van Es Codolar. Boek een tafeltje of bedje bij Experimental Beach Club en geniet met een cocktail in je hand in een perfecte sfeer van het ondergaan van de zon!

Geef een reactie