Benirras Beach

Benirras

In het prachtige groene noorden van Ibiza vinden we de mooiste baaitjes, zo ook Cala Benirrás.
Het beloofd een prachtige Ibiziaanse dag te worden als je er voor kiest deze baai eens te bezoeken.

Het strand van Benirras is ongeveer 300 meter lang en bevind zich aan de noordwest kust van Ibiza.
Met de auto vanuit Ibiza-stad gezien is dit prima te doen, door een mooi landschap op kronkelende weggetjes rijd je er gemakkelijk naartoe.
Mocht je je op het zuiden van het eiland bevinden, dan is het zeker een aanrader om het groenere Ibiza te zien.

Bij Benirras kun je gemakkelijk je auto kwijt, mits je er een beetje op tijd bent. (Tegenwoordig kan het er wel heel druk zijn en in het hoogseizoen worden soms alternatieven aangegeven om te parkeren en met busvervoer te komen!)|
Rondom het strand bevinden zich speciale parkeerplaatsen, maar kom je te laat dan heb je wellicht de pech dat het vol staat en moet je je auto ergens langs de weg kwijt.

Op Benirras Beach aangekomen, loop je een mini hippie markt tegemoet. Dat is niet voor niets, want Cala Benirras is een van de hippie-overblijfselen van het eiland. Elke zondag is het de “Day of Drums” wat een heel bekend fenomeen is op Ibiza.
Zoals jullie weten is Ibiza lang in trek geweest bij hippies, in de jaren 90 is het zo ontstaan doordat er veel anti-oorlogsdemonstraties werden gehouden en veel hippies, activisten en sympathisanten zich op het strand van Benirras verschansten. Deze bijeenkomst/demonstratie was bedoeld tegen de eerste Golfoorlog in Irak destijds. Uiteindelijk is het fenomeen gebleven en trommelen de hippies nog elke zondag in het zomerseizoen bij zonsondergang. In het zomerseizoen is het erg druk op de zondagen dus wil je de jamsessie meemaken, dan moet je vroeg komen om je auto nog ergens kwijt te kunnen.

Waterschoenen zijn geen overbodige luxe

Op het strandje zijn ligbedden beschikbaar waar je de hele dag kunt relaxen, het zand is er grofkorrelig en het strand loopt bij zee snel diep af. De grove korrels en kleine kiezeltjes zijn echter niet zo’n pretje voor de voetzolen dus een aanrader is het wel om waterschoenen mee te nemen. 

Het water is er ontzettend helder, in de verte zie je een grote rots uit de zee komen die ‘God’s vinger’ word genoemd. Een prachtige baai!

Rond vijf uur worden de ligbedjes opgeruimd en er plaats gemaakt voor de spectaculaire zonsondergang. Hier en daar komt een hippie aan die al voorzichtig gaat trommelen.

Een hapje eten kan bij een van de drie eetgelegenheden bij Benirras Beach, ze hebben allen een internationale keuken met betaalbare prijzen. Natuurlijk verschilt het wel per portomonnee maar je kan er zelfs een pizza’tje bestellen om bij zonsondergang op te eten op een kleedje onder het getrommel. Het hoeft allemaal niet veel te kosten.
Als het druk is op de zondagen verschijnt er een bar op het strand waar je drinken kunt bestellen of een kan sangria.

Een dagje aan het meest authentieke strand van Ibiza, een van de meest geliefde plekken op het eiland!

Routebeschrijving & kaart