Ca La Nina Eivissa

Ca la Nina - Een unieke pintxos-bar!

Figueretas – Ibiza-stad, seizoen 2019. Een interview met Ibiza XXL.

Ca-La-Nina-Eivissa
Bij de start van seizoen 2019 opende Julièn zijn eigen plek in Figueretas. 
Een lang gekoesterde droom werd werkelijkheid en zo is Figueretas weer een prachtige, nieuwe hotspot rijker. Een plek waar je welkom bent en kunt genieten van een diversiteit aan smaken, gebaseerd op de Spaanse keuken maar ook zeker de Zuid-Amerikaanse en Aziatische invloed zullen niet onopgemerkt blijven in het vrolijke pintxos-barretje van deze kok.

Sinds jaar en dag is Figueretas een bekende spot onder de Nederlandse en Belgische vakantiegangers die regelmatig naar Ibiza gaan. Grote kans dat je dit gezellige tentje dus tegen gaat komen en vergeet er dan zeker niet even langs te gaan voor de heerlijke gerechten.
Tijd om Julièn eens wat beter te leren kennen, want we zijn heel benieuwd naar het gezicht achter deze nieuwe hotspot!

ca-la-nina-ibiza-tip

Julièn, een bekend gezicht in Figueretas, waar kennen de mensen jou van?
De mensen kennen mij vast en zeker van Home Loos, de tapasbar in Figueretas waar ik 15 jaar geleden voor naar het eiland gekomen ben om deze plek in een Spaans restaurant te veranderen. De bar heeft daar grote bekendheid mee verworven en is daardoor ook zeer bekend onder de Nederlandse en Belgische toeristen op Ibiza.

Hoe ben je zo bekend geraakt met de Spaanse keuken?
In Nederland werkte ik al flink wat jaren voor de eigenaar van Home Loos, hij vroeg mij vervolgens om op Ibiza te komen werken en het restaurant te veranderen in een Spaanse toko. In datzelfde jaar ontmoette ik mijn vrouw Susana op het eiland en ben met haar meegegaan naar Madrid waar we 10 jaar gewoond hebben, we hebben daar ook een restaurantje gehad en wonen sinds 5 jaar weer terug op het eiland.

Je restaurant heet Ca La Nina, kun je ons wat meer vertellen over het concept?
Ik denk dat het een vrij uniek en zeer persoonlijk project is. Ik ben 35 jaar geleden in het Spaanse restaurant van mijn vader begonnen met koken. Na 10 jaar van een hele goede Spaanse kok de basis van de Spaanse keuken te hebben geleerd ben ik mij gaan concentreren op de tapascultuur en heb ik mij daar in de 20 daaropvolgende jaren in gespecialiseerd. 

In de laatste 6 jaar ben ik mij vervolgens gaan interesseren in de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken met als eindresultaat een swingend worldwide TAPAS concept: en Ca la Nina was born!

En last but not least, de zaak is naar onze dochter vernoemd Nina.

We zijn heel benieuwd wat je aanraders zijn bij Ca La Nina, wat mogen we echt niet missen?
Hahaha, goede vraag!
Ik denk dat alles mijn specialiteit is, met een knipoog natuurlijk. Maar de uitblinkers zijn denk ik de Rode Tonijn Tataki, de ballen van Freddie Mercury (lamsgehaktballetjes in een curry/yoghurtsaus) en de rundvlees gevulde piquillos met kaassaus.
Zeker eens proberen dus!

Wat kunnen we verwachten van een bezoekje aan Ca La Nina?
Lekker, kwalitatief en goed eten in een aangename, relaxte sfeer voor een vriendelijk prijsje.

 

pintxos-tapas-eivissa-ca-la-nina

We zijn heel benieuwd wat jij als kok het liefst eet en drinkt? Waar kunnen we jou wel voor wakker maken?
Ik ben een groot fan van alle Aziatische keukens met een goed glas wijn en daarna een heerlijk glaasje Spaanse Brandy.

Je werkt bijna heel de week, op zondag gesloten. Een vrije dag dus, we zijn benieuwd hoe jij je vrije tijd het liefst besteed.
Ik ga in mijn vrije tijd het liefst naar de sportschool, of we gaan lekkere restaurantjes opzoeken, met mijn gezin naar strand of gewoon lekker Netflix kijken. En de vrije zondagen gaan we het liefst nog altijd nieuwe cala’s ontdekken en de daarbij behorende restaurantjes, eerst even lekker bakken en dan lekker eten! 

Heb je nog een Ibiza-tip/aanrader voor de bezoekers van Ibiza XXL aan het eiland?
Sardinada Aquarium Cap Blanc (Cala Gració). Je kunt er komen met de aquabus vanuit San Antonio, echt zeer de moeite waard.10.

En laatste: wat is jouw favoriete motto of quote?
CARPE DOEN!

Onder dit bericht vind je de routebeschrijving naar Ca La Nina. De tapasbar is dagelijks geopend m.u.v. zondag van 17:00 uur tot 00:00 uur. Je kunt er terecht voor tapas en mediterraanse gerechten met Aziatische en Zuid-Amerikaanse invloeden. Maar ook voor Hollandse snacks.

ca-la-nina-eivissa-ibiza

Bij Ca La Nina kun je heerlijk binnen & buiten (overdekt terras) genieten van sublieme gerechten. Laat je verrassen door de smaken, gezelligheid en beleef een leuke avond!

Routebeschrijving