Cala Bassa

Aan de westkust van Ibiza vind je een van de mooiste baaien van Ibiza: Cala Bassa!
Het water is hier echt kraak en kraakhelder, het strand superfijn en schoon.
Eigenlijk een van onze favoriete beach-spots op het eiland.

Cala Bassa Beach Club – Ibiza (CBbC) is hier gevestigd en betrekt zo ongeveer het gehele strand.
Met een restaurant, snackbar, boetieks, lounge, bar en beach gedeelte een grote beachclub waar het heerlijk toeven is!

Vaak staan beachclubs er bekend om wat prijzig te zijn, maar bij Cala Bassa bestaat de Beach Club uit 3 gedeeltes, waarvan het achterste gedeelte een snackbar is. Natuurlijk niet met friet en frikandellen, maar je kunt hier wel smakelijke baguettes, frites, pizza, ijs, koude frisdranken, bier en sangria scoren & natuurlijk nog veel meer.
Met een eenvoudig terras onder de bomen zit je er lekker beschut en voor veel minder geld te eten dan bijvoorbeeld in het restaurant.
Zo is CBbC voor elk budget geschikt.

De ligbedden variëren wel in prijs, de een is wat luxer dan de andere. De meest eenvoudige zijn te huur voor 10 euro per stuk evenals de parasols.
Het is wel mogelijk om je handdoek gewoon op het strand te leggen en daar een fijn plekje te vinden.

Ook vind je op het strand veel chiringuito’s waar je – niet helemaal illegaal – een koud biertje of een blikje cola kan scoren. Of een mooie roundie om op te liggen op je ligbed.
Dit ook voor een paar centen.

Op het strand vind je er een tentje waar je waterfietsen, kayaks en jetski’s kunt huren. Het is dus heel geschikt om te watersporten maar ook om te zwemmen.
Het water is er over het algemeen erg kalm en rustig en je vind er een aantal mooie grotten om in te snorkelen en ‘rock-pools’. Deze zijn te vinden aan de rechtse kant van het strand.

Je auto kun je parkeren op een parkeerplaats die bewaakt is en waar je betaald kunt parkeren. Voor ongeveer 5 euro kun je hier hele dag de auto parkeren en met je voucher kun je dan weer een Coronita halen aan de bar. Voor niets 🙂