Cala Carbo

Cala Carbo

Dit strand is te omschrijven als een gezellig en knus familiestrand. Wat een verscholen is aan de zuidwest kust van Ibiza tussen Cala Vadella en Cala d’Hort. 

Cala Carbo
Cala Carbo

Ongedwongen Ibiza-sfeer

De baai is ideaal voor een relaxed dagje strand, omdat de sfeer heel ongedwongen en prive overkomt. Je waant je als het ware op een privéstrand op Ibiza. Het water is er kraakhelder en de baai is omgeven door hoge rotswanden. Ook met kinderen is de baai een aanrader omdat het water heel ondiep is en vrij kalm vanaf de wal en langzaam dieper afloopt. Ook kun je vissen vanaf het kleine steigertje.
De zuidwest kant van Ibiza heeft veel mooie baaien en door het kraakheldere water zijn ze uitermate geschikt om te snorkelen en te zwemmen. Cala Carbo heeft een vrij omsloten ligging door de rotswanden en geeft hierdoor een beschermd gevoel. 

Aan Cala Carbo tref je niet de massa aan maar een kalme plek waar je een heerlijke dag kunt vertoeven. 
In de zomer kan het wat drukker zijn en in de weekenden omdat dan ook veel Ibicenco’s naar het strand gaan. 
Het is namelijk een erg populaire plek bij de locals, wat eigenlijk al genoeg zegt over Cala Carbo.

Good to know:
Op het strand zijn twee visrestaurants te vinden waar je heerlijk paella kunt eten, ook worden er strandbedden & parasols verhuurd. 
Het strand bestaat uit een gedeelte zand en een gedeelte kiezels, tevens is er een gratis parkeerplaats gelegen bij Cala Carbo. 
Het is vijf minuten rijden vanaf Cala Vadella en 25 minuten vanaf Ibiza-stad.
Het strand is 50 meter lang en 50 meter breed en daardoor erg overzichtelijk. 

Cala Carbo routebeschrijving & kaart