Cala Llonga

Cala Llonga

Cala Llonga is een kleine baai aan de zuid-oost kust van Ibiza.
Vlak aan het strand vind je een mooi gelijknamig resort wat je direct opvalt bij een bezoekje aan de baai. 

Gezellig famieliestrand

Het strand van Cala Llonga is erg breed en heel erg wit. Het strand loopt langzaam af in zee en het leent zich dus perfect voor een beach-day met (kleinere) kinderen.
De baai is werkelijk prachtig, het azuurblauwe kraakheldere water en de omgeving met de pijnbomen stralen een heerlijke rust uit.
Je ziet op het strand veel families en gezinnen met kinderen die graag een bezoekje brengen aan de baai. Mede doordat het water erg schoon en helder is en het strand zo langzaam afloopt in zee is het bijzonder veilig om er een dagje met de kids te vertoeven.
Het strand is er ruim en zoals we al aangaven.. het is er zo fijn rustig!
Op het strand zijn veel faciliteiten aanwezig zoals; ligbedden, parasols, douches, toiletten, strandtenten, restaurantjes, lunchtentjes, watersportfaciliteiten en meer!

Cala Llonga als vakantiebestemming
Cala Llonga is een plaatsje op zich, je vind er dan ook diverse hotels.
Het is er erg gezellig en een beetje knus, je vind er barretjes en restaurantjes bijna direct aan het strand en langs de weg.
Dat het erg op gezinnen is gericht is mede te zien aan allerlei faciliteiten die bij Cala Llonga aanwezig zijn. Je vind er bijvoorbeeld een kleine kermis en een speeltuin direct aan het strand.
Mocht je hier niet verblijven dan kun je je auto prima kwijt op een ruime parkeerplaats nabij het strand. Tevens is Cala Llonga goed met het openbaar vervoer bereikbaar.

Leuke weetjes over Cala Llonga als bestemming

Weetje: Cala Llonga is een prachtige baai op slechts 10 kilometer afstand van Eivissa (Ibiza-stad)

Van het bruisende nachtleven wat Ibiza kent is in Cala Llonga niet veel merkbaar, ben je dan ook een die-hard partyganger dan zal je in Cala Llonga alleen heerlijke stranddagen beleven om je mind even te resetten en op te laden.
De doelgroep die in Cala Llonga verblijft zijn voornamelijk wat ouder publiek en gezinnen met (jonge) kids.
Natuurlijk is er voor deze doelgroep écht wel wat te beleven en zijn er ook wel barretjes waar je ’s avonds lekker wat kunt gaan drinken en die tot in de late uurtjes open blijven.
Wel is het erg makkelijk om uit te wijken naar Ibiza-stad ’s avonds om daar een terrasje te pakken, te struinen door de straatjes vol met winkeltjes en hier het vertier te vinden. Taxi’s rijden er ook, dus mocht je geen auto willen huren en de omgeving nabij willen verkennen dan kan dat prima per taxi. Wat ook heel betaalbaar is!
Je zit dan ongeveer een minuut of 10 in de taxi.

Nog een leuk weetje: Wist je dat Cala Llonga op 2 km afstand ligt van een golfbaan, je hebt op deze golfbaan wel 27 holes waar je je uit kunt leven!

De gehele zomerperiode vind er elke donderdagavond een hippiemarkt plaats aan de promenade, vanaf 18:00 uur tot middernacht met livemuziek en tal van leuke kraampjes met boho kleding, tassen, zelfgemaakte sieraden en andere leuke artikelen!

Routebeschrijving & kaart