Cala Mastella

Cala Mastella

Cala Mastella is een prachtig strand in het noorden van Ibiza.
Het is een rustige en unieke, pittoreske plek op het eiland en bijna een privé strandje te noemen.

Weetje:  Cala Mastella is een van de kleinste baaien van het eiland.

Omringd door dennebossen is het een heel rustig en natuurlijk aangezicht, het natuurlijke element van de baai vormt zich doordat de natuur hier grotendeels zijn gang heeft kunnen gaan.
Zoals bijna elke baai heeft het ook een aantal ‘vissersboothuisjes’ maar is het vooral erg rustig.

Het gevoel van een privéstrandje

Cala Mastella ligt op slechts vier kilometer van Sant Carlos. Een geasfalteerde weg leidt door het bos bijna tot aan het strand waar er een kleine parkeerplaats is zodat je hier je auto eenvoudig kwijt kunt. Het donkere zand is gemengd met kiezeltjes en ook in het water bevinden zich kiezels en wat grotere stenen. Neem dus je zwemschoenen mee of je surfschoenen zodat je je voeten er niet aan bezeerd. (Het is zeker de moeite waard!)

Er zijn een aantal ligbedden en parasols op dit kleine strand en een klein beachbarretje biedt drankjes en snacks.
De vriendelijke eigenaar, een echte Ibicenco is altijd in voor een praatje.
Maar Cala Mastella heeft niet alles, je vind hier bijvoorbeeld  geen watersportfaciliteiten, openbare toiletten of douches.
Het meeste van de tijd zijn er niet veel mensen te zien op Cala Mastella vanwege de afgelegen locatie en dat maakt het alsof je op een privéstrandje bent op Ibiza!

 

 

Uitgebreid lunchen of dineren & nog een extra tip!

Er is ook een restaurant aan Cala Mastella gelegen, genaamd ‘El Bigotes’ (mocht je graag wat uitgebreider willen eten) waar je wel vooraf even dient te reserveren. Het is niet heel groot en zo ben je wel van een plekje verzekerd. 

En dan nog een laatste tip: Als je langs de rotsen langs de boothuisjes gaat en de richting van de zee aanhoud heb je een prachtig uitzicht over de kleine baai!

 

Routebeschrijving & kaart