Can Cosmi

Can Cosmi Ibiza – Een misschien wel herkenbare plek op de hoek, in Santa Eulalia. Mocht je er ooit doorheen zijn gereden dan ben je dit vast en zeker eens tegengekomen. Of hebben gewandeld, want aan de promenade op een soort van plein vind je Can Cosmi, een van de oudste cafeetjes van Santa Eulalia. Vrijvertaald betekend Can Cosmi zoveel als de Rooie. Rood was de kleur van de arbeiders vandaar dat dit nog steeds op de gevel te zien is van Can Cosmi.
Het cafe is in handen van een familie die in 1948 hier mee zijn gestart en waar het tot op de dag van vandaag nog in handen van is.


Het cafeetje stond bekend om het arbeiders-imago in de tijd en lijnrecht tegenover Can Cosmi vind je cafe Royalty. Eveneens een van de oudste cafeetjes die eigenlijk elkaars rivalen waren, want vroeger kwamen daar juist de aanhangers van Franco.
Beide cafés zijn er op de dag van vandaag nog steeds.


Leuk om te weten: aan het pleintje bevind zich een soort promenade waar je elke dag in het seizoen een marktje vind waar je lekker overheen kunt kuieren. Veel handgemaakte spulletjes worden er verkocht.

De gastronomie bij Can Cosmi:
Je kunt er heerlijke tostada’s eten, bestel maar eens een ‘pan con tomate y ajillo’ deze is echt heerlijk. Of lekkere Pinchos met een biertje die je voor maar € 1,80 kunt krijgen. De hele dag door serveren ze er lekkere tapas en het is een ideale plek om het dagelijks leven aan je voorbij te zien trekken. Zoek een plaatsje op het terras of lekker in de zon en geniet van een ontbijtje of een kopje koffie. Alleen dat al is een gevoel waar je niets meer aan hoeft te doen, zeker een aanrader!

Waar is Can Cosmi te vinden?