Es Cavallet

Es Cavallet – Ten zuiden van Ibiza vind je prachtige baaien en stranden.
Op 10 minuten rijden van Playa d’en Bossa en het vliegveld vind je naast het strand van Ses Salines het strand Es Cavallet.
Es Cavallet is een van de 2 officiële naakstranden van Ibiza hoewel dit onmerkbaar aan je voorbij kan gaan.
1500 meter lang en 25 meter breed is het strand van Es Cavallet.

Es Cavallet

Het strand is volledig uitgerust met faciliteiten voor een perfecte ‘day on the beach’.
Zo kun je er redelijk goedkoop bedjes en parasols huren, ook vind je er douche mogelijkheden en wat restaurantjes en een niet-weg-te-denken-op-het-strand boetiekje!
Het strand leent zich voor een fijne wandeling, je ziet erg veel mensen die op deze manier het strand verkennen en door lopen naar Ses Salines.
Enkele restaurans/beachclubs op Es Cavallet zijn La Escollera & Chiringay en El Chiringuito.

Waar te vinden?

El Chiringuito
Bij deze leuke beachclub vind je prachtige loungebedden en een heerlijke sfeer het is een erg nette beachclub!
Hoewel Es Cavallet dus ook een naaktstrand is, merk je hier bij El Chiringuito niks van en draagt vrijwel iedereen gewoon badkleding.
Bij El Chiringuito kun je terecht voor een (late) breakfast en heerlijke lunches, het is hier ook weer aan te raden een bedje te reserveren in het hoogseizoen. Want zoals op veel plekken op Ibiza kan het wel eens zo druk zijn dat je hier niet zomaar een beschikbaar plekje hebt.

Gayscene
In de zomermaanden is Es Cavallet een van de place-to-be’s voor gays, dan is ook niets te gek. Chiringay is dan ook een beachclub die zich vooral richt op het gay-publiek, maar waar je als LGHBT allemaal welkom bent.
Je kunt hier ook de party-sfeer van Ibiza ervaren! Chiringay is gelegen aan het einde van het strand.
Als je vanaf de parkeerplaats het strand oploopt en je loopt verder richting Chiringay zul je merken dat het aantal nudisten toenemend is. Werkelijk alles door elkaar, alles kan en een heel vrije sfeer heerst hier.
Aan het begin van Es Cavallet zal het je misschien niet eens opvallen dat het onder een van de naaktstranden valt. Ook veel celebrities bezoeken Es Cavallet en liggen veelal bij de luxe beachclubs!

Es Cavallet