Es Vedra: een stukje magie voor de kust van Ibiza

Es Vedra

Es Vedra is een klein rotsachtig eiland van de zuidwestelijke kust van het Spaanse eiland Ibiza. Het eiland, dat 413 meter hoog is, is een onderdeel van het Cala d’Hort natuurreservaat. De rotsformatie ligt 2,4821 km van de kust bij Cala d’Hort in de gemeente Sant Josep de sa Talaia. Het eiland is onbewoond.

Es Vedra is een magnetisch veld
Als gevolg van extreem hoge concentraties van metalen en mineralen die het rotseiland Es Vedra bevat, creëert het eiland een sterk magnetisch veld. Dit resulteert in ‘3de meest magnetische spot’ op de aarde. Het veld kan kompassen in de omgeving verstoren zou ook van invloed kunnen zijn op meer gevoelige personen.

Ufo’s
Veel mensen beweren UFO’s te hebben gezien rond het eiland en sommigen geloven dat er een geheime UFO basis onder dezee ligt, en dat op Es Vedra het navigatie punt is. Een van deze waarnemingen is bekend als Caso Manises. Op 11 november 1979 werd een commerciële vlucht tussen Mallorca en Tenerife doorgestuurd naar Valencia om een noodlanding te maken. De piloot meldde een vreemd snel bewegend licht te zien vanuit zijn vliegtuig in de buurt van het eiland Es Vedra. Hij zond een SOS-signaal en omdat de luchtverkeersleider niet in staat was om het voorwerp te identificeren werd hij aangespoord om zijn vlucht pad te veranderen. Als je onderstaande foto ziet zou je het bijna gaan geloven. De foto is gemaakt bij Atlantis, nabij Es Vedra:

Es Vedra - Atlantis
Es Vedra – Atlantis

De reus van Es Vedra
Het rotseiland is ook het decor voor een van de populairste fabels van Ibiza. Es Gegant des Vedrà (De reus van Es Vedra) is het verhaal over twee broers die, om hun vader te genezen van een ongeneeslijke ziekte, naar het eiland gingen om zeekraal te verzamelen. Door de vindingrijkheid van de twee broers, samen met de hulp van de zee-egels, is het gelukt om de reus verzwakken, en daarmee het verzamelen van de zeekraal voor de genezing van hun vader.

Mirador, de mooiste uitkijkplaats bij Es Vedra
De mooiste plek om Es Vedra te bekijken is Mirador. Mirador is het Spaanse woord voor uitkijkplaats.

Wil je deze plek bezoeken? De uitkijkplaats is te vinden in de richting van Torre de Savinar (Torre Pirata):


Zie hier een foto vanaf deze lokatie:
Mirrador - Uitkijkplaats Es Vedra Ibiza

Dolfijnen in de buurt van Es Vedra Ibiza:

Es Vedra vanuit het vliegtuig:

Es Vedra Ibiza

Een bericht gedeeld door www.Ibizaxxl.com (@ibizaxxl) op

Vanaf het strand van Cala d’Hort:

Cala d’Hort

Een bericht gedeeld door www.Ibizaxxl.com (@ibizaxxl) op

Lees ook: Het mystieke Es Vedra, the facts!

Lokatie op Google Maps: