Figueretas & Playa d’en Bossa

Flaneren in Figueretas of uitgaan in Playa d’en Bossa
Gelegen op steenworp afstand van Ibiza-stad tussen het vliegveld van Ibiza in, liggen 2 mooie badplaatsen aan de kust van Ibiza: Figueretas en Playa d’en Bossa.

figueretas ibiza

Figueretas is een kleine voorstad of buitenwijk van Ibiza-stad, voordeel is dat je vanuit Figueretas na een kleine wandeling van een kwartier aankomt bij de haven van Ibiza-stad.
Via centrale wegen met enkele restaurants en winkeltjes loop je heel gericht naar het centrum.
In Figueretas heb je enkele hotels en appartementen die bij veel Nederlands in trek zijn.
Niet voor niets, want je hebt in Figueretas een mooie promenade met barretjes en restaurantjes waar je heerlijk over kunt slenteren. Iedere avond in de zomerperiode is er een klein marktje waar mensen hun veelal zelfgemaakte waren aanbieden.
De hotels liggen praktisch allemaal aan zee met een mooi strand naast de promenade, beachclubs vind je hier niet al is het wel mogelijk om in het zomerseizoen hier een bedje te huren en te relaxen op het strand.

Geleidelijk kun je de zee in en het is er niet erg diep, gedeeltes waar je kunt zwemmen zijn via lijnen afgezet.

Figueretas zelf heeft geen grote discotheken maar wel kleine barretjes en veel eetgelegenheden.

Hard Rock Hotel - Playa d'en Bossa
Hard Rock Hotel – Playa d’en Bossa

Na een wandeling van ongeveer 20 minuten langs het strand kom je aan in Playa d’en Bossa.
Grote hotels, hippe strandclubs en muziek schetsen het beeld van Playa d’en Bossa.
Bekende hotels als Garbi, Ushuaïa en het Hard Rock hotel bevinden zich aan de stranden, ’s middags en ’s avonds vinden hier grote feesten plaats en treden hier de bekende DJ’s op.
Voor de rust kom je niet in Playa d’en Bossa, maar wel om te feesten en je in de menigte te mengen van de party-people die naar Ibiza komen.
Bij Bora Bora kun je overdag lekker aan het strand liggen, een DJ met opzwepende beats verzorgd de muziek om later plaats te maken voor een bruisend feest op het strand.
Loop je verder door dan heb je er ook Nassau Beach Club, hier moet je niet versteld staan van de bekende Nederlanders die je er kunt aantreffen.
Hip personeel, mooie strandbedjes, een oogstrelend interieur en sjieke prijzen omvatten de sfeer van de club. Hier moet je niet naartoe gaan met een paar tientjes, maar met een goedgevulde portomonnee om een dag aan het strand te vertoeven met lekker eten en drinken.

Nassau Beach Club
Nassau Beach Club

Playa d’en Bossa heeft niet echt een boulevard aan het strand, wel een breed wandelpad waar je ook veel joggers tegenkomt. Een centrale straat met winkeltjes van bekende clubs, eetgelegenheden en veel proppers is er wel.

Playa d’en Bossa heeft een heerlijk lang en breed zandstrand, terwijl Figueretas meer als een baai aandoet. Tevens is het strand van Playa d’en Bossa het langste zandstrand die het eiland kent. De plaats is gunstig voor jong publiek wat van uitgaan houd, je ontkomt er niet aan als je in deze plaats bent.
Bevind je accomodatie zich niet in Playa d’en Bossa en wil je toch graag een uitstapje maken naar de Space, Ushuaïa of naar het Hard Rock Hotel dan kun je de discobus nemen die je ook naar de grote clubs brengt. Of natuurlijk een taxi.

Ushuaïa
Ushuaïa

In het hoogseizoen zijn de prijzen van de betere hotels erg hoog, maar ook de simpelere appartementen hebben vaak torenhoge prijzen. Dit komt mede doordat er veel feesten in deze periode georganiseerd worden waar ontzettend veel mensen op af komen.
Een weekje in Ushuaïa kan met gemak 2000 euro per persoon kosten, voordeel is wel dat je dan gratis naar de feesten kunt die in het hotel georganiseerd worden. Niet voor iedereen weggelegd dus. Gezinnen met kinderen zie je praktisch niet in deze plaats, de doelgroep van deze plaats zijn twintigers en dertigers die naar het eiland komen om te feesten.

Op enkele kilometers afstand ligt het vliegveld van Ibiza, mocht je naar een feest gaan in Ushuaïa dan zal je met regelmaat laagvliegende vliegtuigen over zien trekken. Dit is ook typerend voor de levendige plaats.

Opmerkelijk:
Het Hard Rock Hotel is het eerste Europese Hard Rock Hotel wat gebouwd is en is bepalend voor de ‘skyline’ van Playa d’en Bossa.
Ushuaïa is een van de beste en drukst bezochte openluchtdiscotheken ter wereld.

Figueretas:

Playa d’en Bossa: